Kezdőlap » Karácsony » Mit nem illik karácsonyra adni?

Mit nem illik karácsonyra adni?

Habár mindenkit a jó szándék vezérel a karácsonyi ajándék kiválasztásakor, még így is előfordulhat, hogy valakinek olyat adunk, mely nemcsak ízléstelen, hanem kellemetlen perceket is okozunk vele szeretteinknek. A következő összeállításból kiderül, mit nem érdemes karácsonykor ajándékozni.
Nem túl jó ajándék a zokni, még akkor sem, ha soha nincs belőle elég, és hasznosnak tűnik. Ugyancsak nem érdemes fitneszbérletet vásárolni olyan embernek, aki kicsit teltebb testalkatú, hiszen ezzel könnyedén megbánthatjuk őt, és rosszul sülhet el az ajándék. Hasonló a következő helyzet is: ne ajándékozzunk alkoholt egy olyan embernek, aki egyáltalán nem szokott alkoholt fogyasztani. A következő tanácsot is érdemes megfogadni: ne adjunk ránctalanító krémet sem ajándékba!
Ugyancsak nem érdemes olyan könyvet ajándékba adni, melyek praktikus tanácsokat osztogatnak, pl.: hogyan nevelj helyesen a gyermeket; kivéve ha szándékosan szeretnénk sértegetni vele. Erotikus jellegű ajándékot sem szerencsés ajándékozni, két okból sem. Egyrészt, nem biztos hogy a párunk örül neki, másrészt pedig ha családi körben zajlik az ajándékozás, egy ilyen csomag kibontása nemcsak az érintett személynek, hanem a családnak is kínos pillanatokat okoz. Hogyha ilyen ajándékot szeretnénk átadni, mindenképp olyan időzítést válasszunk, amikor kettesben vagyunk a párunkkal. Végül, egyértelmű, mégis sokszor abba a hibába esünk, hogy a leszokó félben lévő, vagy már leszokott dohányosnak öngyújtót ajándékozunk. Nem illik!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük