Kezdőlap » Baba-mama » Mit ne hagyjunk a kisgyerek előtt?

Mit ne hagyjunk a kisgyerek előtt?

Egy kisgyerek számára rengeteg veszélyforrást rejtegethet egy lakás, ha egyedül hagyják akár csak néhány percre is, hiszen ő nem rendelkezik félelemérzettel. Van néhány olyan dolog, amit semmiképp nem szabad a közelben hagyni, ha nem szeretnénk bajt.
Talán furcsán hangozhat, azonban számtalan gyermekeknek készült játék káros anyagot tartalmazhat, amit ha a kicsi megrág, vagy lenyel, baja származhat belőle. Szintén a szülők feladata az, hogy a gyermek ne érje el a szobanövényeket, hiszen sok közülük mérgező lehet, amit a kicsik örömmel megkóstolnának. Persze minden szülő gondosan odafigyel arra, hogy a gyógyszerek el legyenek zárva a gyerek elől, azonban ugyanígy oda kell figyelni az étrend kiegészítőkre, és a vitaminokra is, amit ha rosszul nyel le a gyerek, meg is fulladhat benne, nem is beszélve az egyéb hatásokról.
Habár a fürdés jó móka lehet egy már nagyobbacska gyereknek, mégse szabad soha egyedül hagyni a kisgyereket a fürdőkádban, hiszen néhány centis víz is okozhat fulladást. Sok gyermek felmászik a lakásban ahová csak tud, így például a függönyre is, vagy a fiókos szekrényre- mindkettő veszélyforrás, hiszen az egyikről leesik, míg az utóbbit magára boríthatja.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük