Kezdőlap » Karrier » Mit ne csinálj a munkahelyeden?

Mit ne csinálj a munkahelyeden?

Ha sikeresen találtál munkahelyet, akkor lehetőleg ne veszítsd el, mi is az a néhány dolog, amit érdemes kerülni, és akkor biztosan Te leszel a hónap dolgozója. Minden munkahelynek megvan a saját etikettje, milyen öltözékben illik megjelenni, mennyit szabad vagy nem szabad késni. Függetlenül attól, hogy munkád során életeket mentesz, vagy éppen virágokat locsolgatsz.

Hogy a főnököd szemében komoly alkalmazottnak számíts mindenképpen szükséges odafigyelni az alábbiakra. Szókratész azt mondta: „Az erős elmék megvitatják az ötleteiket, az átlagos elmék megvitatják a rendezvényeket, a gyenge elmék kibeszélik az embereket.” Vagyis törekedni kell arra, hogy erős és bölcs személyiségek legyünk, a munkahelyen a pletykálkodás előbb-utóbb rossz munkát eredményez, vagyis a főnök elégedetlenségéhez fog vezetni.

Érdemes a magánéletet kizárni a munkából, ahogyan a munkát is kizárni a magánéletből. A munka morál csökkenése növeli a hiba lehetőségeket, ezáltal könnyebb elveszteni munkakapcsolatokat, mely nagyon is árt az üzletnek. A főnök feladata, hogy a munka morált szinten tartsa, és folyamatosan tudja lelkesíteni a munkatársait. Amikor emberek együtt dolgoznak, elkerülhetetlen, hogy konfliktus alakuljon ki. Természetesen az optimális az, ha sikerül megbeszélni a problémákat, de olykor nehéz kompromisszumra jutni.

Egyrészt meg kell próbálni a vezető bevonása nélkül dűlőre jutni, és ha nem működik, akkor pedig a vezetővel együtt, mielőtt teljességgel elmérgesedne a helyzet. Egy munkahelyen nem mindig pontosan a munkaköri leírásnak megfelelő dolgokat kell elvégeznünk, ez nem azért van, mert ki akarnak minket használni, hanem egyszerűen, mert nem lehet minden egyes pontot pontosan rögzíteni.

Közös érdeknek kell lenni egy csapatban, hogy a csapat egésze sikeres legyen, ha ez azzal jár, hogy plusz feladatokat is meg kell oldani akkor a legrosszabb, amit mondhatunk ebben a helyzetben, hogy „ez nem az én feladatom”. Ne felejtsük el soha, hogy az irodába, munkahelyen, csapatba mindenki más, mindenki más problémával küzd élete során, legyünk tapintatosak és vegyük észre ha éppen munkatársunk, főnökünk, beosztottunk éppen rosszabb hangulatban van, ugyanis egy rossz hangulatban elsütött poén akár katasztrófához is vezethet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A fiatal munkavállaló

Diákok tízezrei járnak nyáron dolgozni, valamilyen diákmunka program, vagy iskolaszövetkezet keretein belül. Vannak, akik csak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük