Kezdőlap » Karácsony » Mit lehet venni a Budapesti Karácsonyi Vásáron?

Mit lehet venni a Budapesti Karácsonyi Vásáron?

A főváros szívében, a Vörösmarty téren található Karácsonyi Vásár a legnívósabbak közé tartozik szerte Európában. Az idei, összességében a tizenötödik vásárt 2013. november 29. és december 24. között rendezik, s a berendezés új ünnepi köntösbe öltözik, a pavilonok és házikók egy mesebeli varázskert köré települnek. Számos turista kifejezetten erre az eseményre érkezik Budapestre.

A vásárra kilátogatókat nép- és iparművészek természetes anyagokból és eredeti kézműves technikával készült árui várják: játékok, bútorok, ékszerek, otthoni dekorációk, konyhafelszerelések, ruhák, cipők, szépségápolási termékek, képeslapok, füzetek, albumok, állatfelszerelések és egyéb apróságok. A felhasznált anyagok tekintetében is igen széles a kínálat: ugyanúgy megtalálhatók a fából, fémből, textilből, gyöngyből, porcelánból, gyümölcsökből, zöldségekből készült tárgyak, mint a bőrből, csontból, kőből és papírból készült termékek, ajándékok.

A szervezők ebben az évben is nagy hangsúlyt fektetnek a kulturális sokszínűségre, hiszen egy díszvendég város is bemutatja hagyományait, portékáit. Ezen kívül hagyományőrző együttesek, táncosok és zenészek szórakoztatják a nagyérdeműt. A fentieken túl kulináris élvezeteket is kínál a vásár, aki megéhezik, fűszeres mézeskalácsot, pecsenyét, kenyérlángost falatozhat, majd leöblítheti egy pohár forralt borral, teával, groggal, punccsal.

Végül egy kis hagyomány: az első Karácsonyi Vásárt 1999-ben rendezte meg a Budapesti Turisztikai Hivatal, mely 2008-ban elnyerte Európa legjobb karácsonyi vásárának díját is a Sunday Times ítélete szerint.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük