Kezdőlap » Kert » Mit lehet csinálni a botanikus kertben?

Mit lehet csinálni a botanikus kertben?

Botanikus kert -vagy más néven Füvészkert- Magyarországon többfelé is található, például Zircen, Vácrátóton, Pécsen és Budapesten. A botanikus kert a sima kertnek az a formája, mikor a benne található növényeket bizonyos jellemzőik szerint csoportosítva mutatják be a növények és a természet kedvelőinek.

Például őszi, téli, évelő növények, illatnövények stb. Ezek a növények a világ különböző részeiből származnak, bemutatásuk igazi csemege az egzotikus növények rajongóinak A botanikus kert többnyire a szabadban található, de léteznek olyan növények is melyeket egy fedett növényházban helyeztek el, mert fenntartásukhoz az az ideális.

A magyar irodalomban is megtalálható a botanikus kert, Molnár Ferenc: A Pál utcai fiuk című regénye a titokzatos budapesti füvészkertről is szól. A botanikus kertnek egy speciális változata az arborétum, ahol fákat, fafajtákat telepítenek szintén bizonyos jellemzők alapján csoportosítva őket. A fák, növények az előttük elhelyezett táblák alapján azonosíthatóak be, azon szerepel a neve, latin neve, származása, valamint a fajtájával kapcsolatos főbb jellemző adatok.

A botanikus kert általában nagyobb területet foglal magába, hogy a látogató a növények megtekintése mellett egy jót kirándulhasson is. Néhol kisebb patakok is színesítik a látnivalókat. A budapesti botanikus kert megnevezése az utóbbi időben megváltozott, jelenleg ismét Füvészkertnek hívják. A vácrátóti botanikus kert egyik közkincse a vízimalom, amelynek az állaga az utóbbi időben megromlott, de tudomásom szerint felújították.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segíthetünk a kertünk talajminőségén? Igen, foszfortartalmú műtrágyákkal.

Kertünkben igen sokféle módon javíthatjuk a talajunk minőségét, ezek közül is a műtrágyázás a legjavasoltabb. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük