Kezdőlap » Látnivalók » Mit láthatunk Amsterdamban?

Mit láthatunk Amsterdamban?

E város hallatán mindenkinek elsőre a tulipán, a szélmalmok és a fapapucs jut eszébe. Pedig Amszterdam ennél sokkal több. Itt mindenki kedves, a hajléktalan is és a buszsofőr is beszél angolul. Ha rátévedsz a kerékpárútra és néhány biciklis rád csönget, nem szabad sértésnek venni, hiszen ahogy elhaladnak melletted kedvesen rád is mosolyognak. Aki eltervezi, hogy ide utazik, jó ha időben megveszi a repülőjegyet és lefoglalja a szállást. Legjobb időpontok a márciustól májusig, ugyanis ekkor virágzik a tulipán, és ezen belül is az április a legkedvezőbb, mert ekkor esik a legkevesebb csapadék.
Viszont eső idején láthatunk egyedi és érdekes megoldásokat elázás ellen. Például biciklire szerelt esernyőket, legutolsó divat szerinti esőkabátokat és gumicsizmákat.
Közlekedéshez a legjobb az egy-két-, illetve háromnapos I Amszterdam kártya, mert sok múzeumba ingyenes belépést biztosít, sőt két hajótúra árát is magában foglalja azon felül, hogy a tömegközlekedés díjmentes vele. Az országban nagyon sok vasútvonal és autópálya van, így átutazhatjuk minden irányba. A közlekedési eszközök nagyon pontosak, így mindig időben menjünk ki az állomásra. Fölösleges térképet hurcolászni, ugyanis a tömegközlekedési eszközökön ingyen kapható infófüzet és a megállókon a tömegtájékoztatás is kiváló. Tavasszal a Keukenhof botanikus kert a legszebb. Itt megcsodálhatjuk a meseszép tulioánok virágzását, amely március végétől május közepéig tart. Ha itthon a saját kertünkben vagy ablakunkban is szeretnénk gyönyörködni bennük, válogathatunk az ezernyi tulipánhagyma közül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mitől különleges Dzsószer fáraó piramisa?

Egyiptom legendás piramisai közül korával kiemelkedik Dzsószer lépcsős piramisa, mely a világon ismert legrégebbi építészeti …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük