Kezdőlap » Esküvő » Mit kérjünk nászajándékba?

Mit kérjünk nászajándékba?

A nászajándék kérdése sok párnál nagyon kínossá tud válni, vagy azért, mert előre kiszámolják, hogy mennyi bevételre van szükség ahhoz, hogy az esemény “megtérüljön”, vagy azért, mert nem szeretnének semmit, épp azért, hogy kíméljék a rokonságot.
A neten sok vicces versikét lehet találni, amivel már a meghívóban tudathatjuk a vendégekkel, mit szeretnénk. Ha a párnak még sok új háztartási eszközre van szüksége, akkor inkább ajándékokat kérnek, ez esetben érdemes informálni a meghívottakat, melyik szervezőnél tudnak egyeztetni a választásukról. Jellemzően amerikai stílus előre megírni a nászajándék listát, amiről válogathatnak a vendégek, de ezt a konzervatív rokonságból sokan ízléstelennek találhatják.
Ha háztartási eszközökre nincs szükségünk, akkor kérjünk vicces versikében inkább borítékot kérjünk, hivatkozva a várható házépítésre vagy gyerekvállalásra.
Népszerű dolog pénz helyett sorsjegyeket és lottót kérni, de ami azt illeti, ez inkább pénzkidobás a rokonság részéről. Néhány száz lottószelvénnyel sem dobjuk meg túlságosan a nyerési esélyeinket, az ajándék helyett a rokonság pénze inkább a nem épp veszteséges szerencsejátékot szervező cégekhez vándorol.
Sok helyen a tradicionális lagzikon számos okból kérik fizetésre a vendégeket: csokorpénz, zsebkendőpénz, menyasszonytáncpénz, elvágta a kezét a szakács, megvágta a húr a zenészt, és így tovább. Hacsak nem kifejezetten ezekhez a hagyományokhoz szokott, idős, falusi rokonságról van szó, akkor ezt inkább hagyjuk ki, mert lehúzásnak tűnhet. A jelenlegi gazdasági helyzetben senki nem fog örülni neki, ha még éjfélkor is azon kell izgulnia, elég-e a pénz, amit azért hozott magával, hogy együtt izgulhasson a párral.
Ha lehetőség van rá, ne a lagzin kapott ajándékokból tervezzük kifizetni a másnapi költségeket, mindenképp legyen annyi tartalékunk, hogy ki tudjuk fizetni az esküvőt, amit megterveztünk. Igen kínos, ha éjfélkor azért váratjuk a vendégeket, mert az ajándékot számoljuk, hogy vajon tartozásban maradunk-e másnap, vagy sem.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nászajándék – mit vegyek?

Egy esküvői meghívás mindig öröm, hiszen olyan eseményre invitálnak, amelyet az ifjú pár kiemelkedően jól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük