Kezdőlap » Ital » Mit kell innunk?

Mit kell innunk?

Az ember a normális életkörülmények közepette naponta körülbelül 2-3 liter folyadékot kellene, hogy megigyon, persze ez- főképpen amikor dolgozunk- nem megy mindig könnyen. A folyadék- ami elsősorban csapvíz, ásványvíz, vagy valamilyen gyümölcslé legyen- nagyon fontos az ember vízháztartásának megtartása érdekében. A folyadék szerepet játszik többek között a vérünk hígításában, a bőr rugalmasságának megtartásában, a vese normális működése megőrzése érdekében. A vese általában tocsogni szeret a folyadékban, nem nagyon szereti, ha ki van száradva.

A vese működését kifejezetten erősíti, ha reggelente elfogyasztunk fél-egy liter folyadékot, ami lehetőleg víz, vagy gyümölcstea legyen. Ha valami miatt nem iszunk elegendő folyadékot, akkor a bőrünk is kiszáradhat, érdes, repedezett lehet. Nem jó ha a vér besűrűsödik, mert hamarabb betegedhetünk meg az érfal betegségeiben, például infarktust is könnyebben kaphatunk.

Akinek nem lehet a folyadék pótlásával megőrizni a vérének folyékonyságát, akkor vérhígítóval kell a megfelelően híggá tenni. Érdemes a napszakokat leosztani, hogy kb. mikor és mennyi folyadékot igyunk. Este nem nagyon érdemes sokat inni, mert az éjjeli vizelés sűrűbbé teheti az éjszakai felébredésünket.

A folyadék kiválasztásánál cukrosat illetve szénsavasat csak keveset igyunk, mert hosszú távon kárt okozhat. Néha engedélyezett néhány üveg sör elfogyasztása, mert a sör erős vízhajtó hatása remekül érvényesül a vese méregtelenítésénél. Amikor szezonja van, érdemes dinnyekúrát is tartanunk, szintén az előbb említett hatás kifejtése érdekében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk finom hűsítő italt?

Tavasszal amikor számos fa illetve növény virágba borul sok lehetőség nyílik számunkra, hogy kihasználjuk a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük