Kezdőlap » Esküvő » Mit írjunk a meghívóba?

Mit írjunk a meghívóba?

Az esküvői meghívó legfontosabb funkciója, hogy az eseményen megjelenjenek azok az emberek, akiket szeretnénk, ha ott lennének. Mégpedig a megfelelő helyen és időpontban. Ezen kívül esetleg kiegészíthetjük néhány segítő információval.
Tehát a legfontosabb adatok: házasulandók neve, a program kezdő időpontja és helyszíne, utalás a várható befejezésre. Például fontos tudnia a meghívottnak, hogy csak egy délutáni piknikre számítson, vagy pedig hajnalig tartó bulizásra. Amit ne tegyünk: ne részletezzük túl az eseményeket. Le lehet írni a lehetséges becsatlakozási időpontokat, például polgári házasságkötés majd a templomi esküvő kezdő időpontja, a vacsora várható kezdete, de ennél több nem ajánlott. A vendég zavarban érezheti magát, ha ütemtervet kap a kezébe, esetleg állandóan csak az időbeosztást nézegeti azt várva, hogy mikor kezdik már ezt vagy azt a programot. Ilyen ütemterv persze jó, ha létezik, de csakis a szervező személyek kezében szükséges. Bízzuk a vőfélyre és a segítő koszorúslányokra, hogy minden és mindenki időben a helyén legyen.
Szokás kiegészíteni néhány információval a meghívókat, például utalással arra, hogy milyen jellegű ajándékot várnak, vagy éppen, hogy nem kérnek ajándékokat, esetleg dress code-ot is lehet megadni, ez különösen akkor jó ötlet, ha valamilyen tematikus esküvőt rendezünk. Jó, ha adunk elérhetőséget, lehetőleg ne a párét, hanem valamelyik szervezőét, hogy rajta keresztül a meglepetés nászajándékokat és programokat is meg tudják szervezni a vendégek.
Ha bármi extrát szeretnénk, azt is érdemes hírül adni, például batyus bál lesz szervezve, különleges vallási szokásoknak kell eleget tenni, vagy a terepet nem ismerő meghívottaknak apró térképet mellékelhetünk az épületek fotóival. Ez persze a GPS korszakában butaságnak tűnik, de mégis mennyivel jobb ötlet, mint megadni azt az általános információt, hogy x település házasságkötő terme, hogy ezután a szomszéd országból érkező rokon kétségbeesetten bújja a Google Map-et a házszám után kutatva…

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szamburuk útja a házassághoz vezető úton

Az egyik Kenyában élő természeti nép, a szamburuk alig százhúszezren vannak. A nomád, félnomád életvitelű …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük