Kezdőlap » Karácsony » Mit illik- és mit nem illik karácsonykor?

Mit illik- és mit nem illik karácsonykor?

Lássuk mit illik- és mit nem illik csinálni karácsonykor, avagy mi is az a karácsonyi etikett, mely hazánkban jelen van.
Talán vannak olyan országok, ahol nem illik addig kibontani az ajándékot, amíg a vendégek el nem mennek, ez nálunk egyáltalán nem így van, sőt! A vendégek meg is sértődnek, hogyha nem azonnal bontsuk ki az ajándékot amit kaptunk, hiszen ez azt tükrözi, nem is érdekel mit kaptunk.
Nem érdemes, és nem is illik tovább ajándékozni olyan dolgot, amit mi kaptunk korábban. Egyrészt nekünk lesz kellemetlen, hogyha kiderül, másrészt pedig azt is nagyon megsérthetjük vele, akitől kaptuk, hogyha megtudja. Hazánkban pénzt adni is illetlenség. Egyrészt azt a képet állítjuk ki így magunkról, hogy annyira fantáziátlanok vagyunk, hogy nem tudtunk mit kitalálni, másrészt pedig a kicsinyességre is vall, mintha nem is érdekelne az egész bennünket. Hogyha azt szeretnénk, hogy a szerettünk tényleg úgy költse el a rá szánt összeget ahogy szeretné, adjunk ajándékutalványt. Mivel a karácsony arról szól, hogy örömet szerezzünk másoknak, ezért nem illik ilyenkor az anyagiakkal foglalkozni, vagyis minden ajándékról tüntessük el az árcédulát.
Hogyha úgy gondoljuk hogy nagyobb értékű ajándékot kaptunk, mint amit mi adtunk, akkor se kezdjünk el szabadkozni, hiszen nem az anyagi érték fontos, másrészt pedig ezzel mindenkit a környezetünkben kellemetlen helyzetbe hozhatunk. Végül pedig nem illik kést, ollót, vagy bármilyen szúró-, és vágó tárgyat ajándékba adni karácsonykor, mert az nagyon agresszív lenne bárkitől is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük