Kezdőlap » Étel » Mit főzzünk hétköznapokra?

Mit főzzünk hétköznapokra?

A hétköznapok során az embernek a konyházásra van a lehető legkevesebb ideje. A családtagok életkorától, létszámától, időbeosztásától is függ, hogy mi a legoptimálisabb étkezési módszer, időpont, ehhez érdemes igazodni. A legtöbb esetben a szülők dolgoznak és délután 4-7 óra között érnek haza, a gyerekek pedig az iskolából délután 2-5 között. Általában nem divatolási okból panaszkodnak a szülők a menzán kapható étel minőségére, így sokan választják inkább az esti főétkezést.
Szerencsénk van, ha olyan idősebb, felelősségteljes gyerek is van már a családban, akinek ideje és energiája is megengedi, hogy a főzésbe besegítsen, a legtöbbször azonban a felnőtteknek (és még mindig elsősorban a nőknek) egyedül kell boldogulniuk.
Ilyenkor nagyon fontos, hogy gyorsan lehessen értékes ételt tenni az asztalra.

Hamar elkészül a főtt tészta is lekvárral, de nem éppen a legegészségesebb étel. Érdemesebb ehelyett zöldséges ételeket készíteni, mivel a zöldség hamar megfő/megsül, és a legtöbb fontos tápanyagot megkaphatjuk belőlük. Húsfélék közül a csirke készül el leggyorsabban, ugyanakkor sertéshússal vagy feldolgozott húsfélékkel is lehet próbálkozni, de ilyenkor érdemes olyan ételt összeütni, aminek az alapanyagait csak bedobáljuk a tepsibe, és megsül felügyelet nélkül is.

A lényeg az időnyereség. Ha hétvégén van egy kis ráérő idő előre dolgozni, akkor érdemes lehet meggyúrni a tésztákat, klopfolni és panírozni a rántani valókat, feldarabolva lefagyasztani a zöldségeket, stb, esetleg előre megfőzni több fogást, amit adagonként fagyasztunk le, és aki éhes, így hétköznaponként még válogathat is az előre elkészített és felmelegíthető fogások közül.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készül a sajtgolyó?

Az egész családom nagyon szereti a rántott sajtot, azonban én nem igazán szeretem készíteni, mert …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük