Kezdőlap » Családi élet » Mit firkálsz a papírra?

Mit firkálsz a papírra?

Az ember, ha unatkozik, várakozik akkor, hogy lefoglalja magát általában el kezd céltalanul firkálni. Sokszor nem is ott jár az esze, csak egy pótcselekvés, fogunk egy papírfecnit, egy ceruzát és rajzolgatunk. Vajon van ennek bármiféle jelentése? Állítólag van, és komoly információval szolgál az illető személyiségéről. Bármit rajzolgatunk vagy firkálunk, abból kiderül, hogy éppen milyen a hangulatunk, lelki állapotunk.
Például az arcok rajzolásánál egyáltalán nem mindegy, hogy milyen. Ha profilból rajzoljuk, az a párkapcsolati problémákra utal, a mosolygó arc, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, míg a szomorú az együttműködés hiánya.
A kígyó szexuális túlfűtöttséget ábrázol, de azt is jelentheti, hogy józan gondolkodású valaki. Arc nélküli ember rajzolásánál, gondolhatunk arra, hogy az illető láthatatlannak, mellőzöttnek érzi magát. Nem becsülik eléggé, magányos. Virágok rajzolása egy együtt érző, szentimentális személyiségre utal, és lehet hogy éppen szerelmes az illető.

A kockák az egyedüllét utálata, vagyis hogy társaságra vágyik a rajzoló. A lusta, független személyiség karikákat rajzolgat. Ha csak egy egyszerű körről van szó, az az őszinteségre utal, a sok vagy összekapcsolt körök pedig hogy kerüli a viszályt az illető. Örvény rajzolása lendületesség, leleményesség.
A csillag ambiciózus karaktert mutat, aki képes átlépni a határokat, hogy megszerezze, elérje amit akar. Sebezhető, érzékeny lélek, aki szíveket rajzol. Itt gondolhatunk érzelmi problémára is, és minél több van belőle, annál frissebb az élmény. Mindegyik ábránál igaz, hogy minél részletesebben ki van dolgozva , annál többet tépelődik rajta a rajzoló.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan küzdjük le a féltékenységet?

A féltékenység szinte minden egyes embert életében jelentkezik, van akinél állandóan jelen van és van …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük