Kezdőlap » Szilveszter » Mit esznek szilveszterkor idén a világ különböző tájain?

Mit esznek szilveszterkor idén a világ különböző tájain?

Abban egyet érthetünk, hogy a világon mindenhol mindenki arra törekszik, hogy egy jobb új év elé nézzen. Ennek érdekében fogadalmakat tesznek az emberek, miszerint lefogynak, új állást keresnek vagy egyszerűen csak kedvesebbek lesznek. Az eskütételek mellett a szerencsét hozó ételek is nagy szerepet játszanak ilyenkor.
Magyarországon Szilveszter éjszakáján gyakran eszünk virslit kenyérrel és mustárral a nagy mulatozás alatt. A babona szerint Újév napján nem szabad szárnyast enni, ugyanis a csirke visszakapar, és ez nem hoz szerencsét az új esztendőre nézve. Hagyományos étel ezen a napon a lencse, amely a sok pénzt szimbolizálja.
Mit is esznek más országokban? Más helyeken is úgy vélik, az aprópénzt szimbolizáló ételek szerencsét hoznak, főleg pénzügyi tekintetben. Az amerikai országokban fekete szemű borsót tesznek az asztalra a lencse helyett. Néhány európai országban, mint például Németországban vagy Olaszországban szintén tradíciónak számít a lencse. A törököknél a szerencsét a gránátalma jelképezi. Japánban pohánka tésztával ünnepelnek, amely hosszú életet jelent. A disznóhús – azokban az országokban, ahol a vallás nem tiltja a fogyasztását – sok helyen a vagyont szimbolizálja. Ennek az a titka, hogy a malac előrefelé túr, illetve zsíros a húsa. Dániában, Norvégiában előszeretettel fogyasztanak halat, amely szintén szerencsét kíván fogyasztójának. A desszertekről se feledkezzünk meg! Sok országban szeretnek a süteményekbe üzeneteket sütni Újév alkalmából.
Remélem, Ti is készültük valami finomsággal Újév napja alkalmából.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük