Kezdőlap » Látnivalók » Mit érdemes egy külföldinek tudnia Magyarországról?

Mit érdemes egy külföldinek tudnia Magyarországról?

Sokunknak van legalább egy olyan ismerőse, aki csak hírből ismeri Magyarországot, és az ismeretség előtt talán még a térképen sem tudta elhelyezni kicsiny országunkat. Az európaiak egy jó részének azért ez nem okoz gondot, sőt sokan még odáig is elmerészkednek, hogy néhány dolgot fel is tudnak idézni az országunkról: Budapest, a gulyás, a lángos, a szép lányok és a hűvös, zárkózott emberek. Mit érdemes egy külföldinek elmesélni az országunkról, ha Magyarországra látogat?

Magyarország híres a gulyásról, sokaknak ez az első dolog, amire asszociálnak. Persze külföldön a gulyást kicsit másképpen készítik, mint itt Magyarországon, így ha külföldi vendégünk érkezik, mindenképpen érdemes neki gulyást készítenünk, vagy elvinni oda, ahol igazán jól főzik. Természetesen a gasztrotúrából nem maradhat ki a lángos, a palacsinta, a rétes, a túró rudi, a pörkölt vagy a halászlé sem, valamint egy jó hekk a Balaton partján, ezekből már világossá válik egy külföldi számára, hogy a magyarok nagyon szeretik a hasukat és büszkék tradicionális konyhájukra.

Hogyha kulturális körsétára szeretnénk vinni külföldi ismerősünket, érdemes Budapesten kezdeni: fővárosunk egyértelműen a külföldiek kedvence hangulatával, látnivalóival és külföldiek számára alacsony áraival. A várost kettészelő Duna olyan panorámát tár a látogató szeme elé fentről nézve, amit egy darabig biztosan nem felejt el. Vidéken érdemes néhány nagyvárost megtekinteni: Debrecen, Győr, Szeged, Pécs, Eger mind-mind büszkeségeink lehetnek. Különleges élményt nyújthat a Hortobágy a szürkemarhákkal, a kilenclyukú híddal, valamint a magyar lovas hagyományokkal, sokan tudják ugyanis, hogy lovas nép a magyar. Természetesen egy igazi magyarországi körútból nem hiányozhat legalább egy nap a Balaton partján, sétahajózással: Közép-Európa legnagyobb tava talán Magyarország legszebb pontja. Sokan tudják azt is Magyarországról, hogy jó boraink vannak. Akár a tihanyi, akár az egri vagy éppen a villányi borvidék ámulatba tud ejteni egy külföldit. Az aggteleki cseppkőbarlang, a miskolc-tapolcai barlangfürdő, a termálstrandok mind-mind garantálják azt, hogy aki külföldiként Magyarországra érkezik, biztosan szép élményekkel távozik majd kis hazánkból. Emellett pedig bizonyíthatjuk azt is, hogy a magyarok nem olyan hűvösek és zárkózottak, mint amilyen a hírük: igenis tudunk kedvesek és vendégszeretők lenni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük