Kezdőlap » Esküvő » Mit díszítsünk virággal az esküvőn?

Mit díszítsünk virággal az esküvőn?

Az esküvői megbízások minden virágos legjobb fogásai, és ha csak kimondja az ember az e-betűs szót, azonnal vastagabban fog a ceruzájuk. Annak érdekében, hogy ne kelljen több százezres költséget bevállalnunk, gondoljuk át alaposan, hogy pontosan mit akarunk virággal díszíteni.
A jellemző: menyasszonyi, koszorúslány, örömanya csokor, apró csokrok a férfiak öltönyére, virágdíszítés a templomi és a polgári szertartás helyszínén, a menyasszonyi autóra és a lakodalom helyszínére, elsősorban a főasztalra és esetleg a helyiség dekorációjához. Ez bizony nagyon sok virág, érdemes foglalkozni a költségcsökkentés gondolatával. Először is: tényleg mindenhová szükséges ez a díszítés? Másodszor pedig: milyen típusú virágot válasszunk? Nem mindegy ugyanis, hogy egyszerű vadvirágokat szeretnénk vagy pedig orchideát, a szorzó többszörös lehet.
Ha van ismerősünk, vagy mi magunk ügyesek vagyunk a virágkötésben, akkor a virágbolt és az előre kötött csokrok helyett inkább a nagybani virágpiacon vásároljuk meg az alapanyagot. Ehhez előre, alaposan fel kell mérni az igényeinket, egészen a darabszámig meghatározva. Amennyiben van olyan ismerősünk, aki kertészetben dolgozik vagy virágpiaci beszállító, nála is érdemes próbálkozni. A saját kerti virágok természetesen szintén nagyon szépek, de általában kevés.
A vendégek asztalának díszítését megoldhatjuk egy-egy cserép szép minirózsával is, ami költséghatékony, ráadásul így már más virágdíszítésre a helyszínen nem is lesz szükség.
Ha nagy felületeket szeretnénk színesen díszíteni, akkor virágok helyett inkább textíliákat használjunk, esetleg szalagokat. Papírlámpákkal is nagyon vidám, és nagy felületet díszítő, színes dekorációt készíthetünk.
Kis ügyességgel sikerülhet a virágok költségét kb. 20-30 ezer forintra is lecsökkenteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szamburuk útja a házassághoz vezető úton

Az egyik Kenyában élő természeti nép, a szamburuk alig százhúszezren vannak. A nomád, félnomád életvitelű …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük