Kezdőlap » Egészséges életmód » Mit csináljunk a vízhólyaggal?

Mit csináljunk a vízhólyaggal?

Sokan tapasztalhatjuk főleg nyáron, mikor zokni nélkül vesszük fel a cipőnket, papucsunkat, szandálunkat, hogy bizony kijön a vízhólyag a talpunkon, sarkunkon. De mi is a helyes módja az eltüntetésének, hogy elkerüljük a fertőzést. Hogy ha megoldható ne lyukasszuk ki a hólyagot, de tisztán kell tartani, ezt szappanos vízzel tudjuk a legkönnyebben elérni. Kenhetjük bőrlágyító krémmel és ragasszuk le seb tapasszal vagy kössük be kötszerrel.

Arra azért ügyeljünk, hogy levegőztessük is két tisztítás között és este lefekvéskor. Ha olyan helyen lenne a vízhólyag, hogy feltétlenül ki kell szúrjuk, nagy óvatosság tegyük. Még hozzá : vegyünk magunkhoz egy steril tűt, ezt úgy tudjuk megoldani, hogy a tűzbe tartsuk a tűt amíg fel nem forrósodik, vörös nem lesz a tű vége. Valami fogó eszközt használjunk hozzá, nehogy megégessük ezzel a kezünket. A hólyagot is fertőtlenítsük le kézfertőtlenítővel.

Ha a tű kihűlt, nagy óvatossággal szúrjuk ki, ügyelve a hólyag alatti bőrre. Gyógyszertárakban lehet kapni ” hólyagtapaszt”, ezt tegyük rá utána. Előfordulhat az is, hogy magától fakad ki, a súrlódás miatt. Ebben az esetben is a fent írtak szerint kell cselekedni, fertőtlenítés szappanos vízzel és bekötés. Ha nem szeretnénk vízhólyagot magunknak, meg is előzhetjük egy kis odafigyeléssel megkímélve magunkat a kellemetlenségektől. Ha például cipőt veszünk, figyeljünk oda, hogy kényelmes legyen. Nem biztos, hogy a legolcsóbb a legjobb választás. Lábunkra tökéletesen passzoljon a cipő.

Érdemes megelőzni a láb izzadását is, külön az erre a célra használatos hintőporral, lábspray – el. Figyeljünk a zoknink anyagára, hogy jó legyen a nedvszívó képessége. Ha tudjuk magunkról, hogy könnyen kijön a hólyag bizonyos területen, tökéletesen alkalmazható rá a petróleumzselé. Mint minden betegség, ez is megelőzhető egy kis odafigyeléssel, a testünk küldi a jeleket, csak meg kell értenünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan nassolhatunk egészségesen

Ha nőnek születtél, akkor valószínűleg tudod milyen nassolás közben bűntudatott érezni. De ha éhesek vagyunk, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük