Kezdőlap » Ház karbantartás » Mit csináljunk a kávézaccal?

Mit csináljunk a kávézaccal?

Napjainkban egyre többen fogyasztanak kávét már nem csak reggelire fogyasztjuk, hanem napközben többször is, és mit is csinálunk az egyre több kávézaccal? Elsőre rávágnánk, hogy dobjuk ki a kukába, hiszen semmit nem lehet vele csinálni, pedig a háztartásban felhasználhatjuk. Többféleképpen is felhasználhatjuk, így kár a kukába dobni.

Mire is használhatjuk fel?

Elűzi a rossz szagokat- hiszen a kávé alapból elűzi a szagokat az orrunktól. A hűtőben lévő kellemetlen szagokat is megszüntethetjük, ha egy kis tálba kávézaccot teszünk, és a hűtőben elhelyezzük. A lefolyóból feljövő kellemetlen szagokat is megszüntethetjük vele, ha egy keveset beleöntünk a lefolyóba.

Egyre elterjedtebb a kávézacc felhasználása, mint komposzt. A szobanövények kedvelik, ha a virágföldre öntjük, mivel ezzel nő a tápanyagtartalma, így a jobb földszerkezetben gyorsabban fognak nőni a virágok és egészségesebbek lesznek. De súrulószerként is hatékony. Az odaégett foltokat egyhamar eltünteti. Csak rá kell szórni a foltra, majd nedves kendővel le kell dörzsölni. De a súrolás előtt hagyjuk állni egy kicsit a kávézaccot a foltokon, mivel magába szívja a zsírt. Szőnyegtisztításra is használhatjuk, hogy a régi szőnyegünket, olyanra varázsoljuk, mintha új lenne. Nedves kávézaccal kell átkefélni, majd ha megszáradt ki kell porszívózni a zaccokat.

De a szépségápolásban is kedvelt, nagy hasznát vehetjük. Pár kanállal beleteszünk a testápolóba és pár csepp olívaolajat teszünk hozzá és kész is a bőrradír. A narancsbőr nagy ellenszere.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan újítsuk fel a fürdőkádat?

A régi típusú, zománcozott fém fürdőkádat nagyon tartósak, de így is megtörténhet, hogy valamilyen okból …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük