Kezdőlap » Karácsony » Mit ajándékozz karácsonyra?

Mit ajándékozz karácsonyra?

A legszebb ünnepünk, karácsony alkalmával minden szinte a feje tetejére áll. Az ünneplés illata, a karácsonyi hangulat már a december bekövetkeztével elkezdődik. Az üzletek felveszik az ünnepi díszpompát, a rádiókból karácsonyi dalok szólnak, a televízióban karácsonyi filmeket játszanak. Megkezdődik az ünnepi díszkészítés az óvodákban és az iskolákban, valamint aki ügyes, az ilyenkor kezdi meg karácsonyi ajándékbevásárló-körútját.
Ebben az időszakban a legtöbb ember azzal küzd, hogy nem tudja, mit is vegyen a családtagjainak, barátainak. Ilyenkor ez a legnehezebb feladat, hiszen nem tudhatjuk igazán, hogy mire is vágyhatnának igazán szeretteink. Ha valakinek konkrét elképzelése van, esetleg ha a gyerekek írnak egy „levelet a Jézuskának”, megkönnyíthetik a vásárlásunkat. Azonban sok helyen még maguk sem tudják, mire vágynak igazán.
A következőekben olyan ajándékról lesz szó családtagonként, amelyeket az emberek többsége elfogadna karácsonyi ajándékként:

Mit vegyünk ….
1. … az anyának/feleségnek? Talán ez a legkönnyebb feladat. Az anya a legszínesebb tagja a családnak: ő neveli a gyerekeket, ő végzi a házimunkát, kiszolgálja férjét és esetleg még emellett dolgozik is. Számára ideális ajándék lehet valamilyen konyhai eszköz, vagy háztartási gép, kozmetikai cikkek, parfüm, cipők, ruhák, ékszerek, könyvek – akár szakácskönyvek –, dísztárgyak.
2. … az idősebb lánytestvérnek/lánygyermeknek? Ez már kicsit nehezebb téma. Természetesen különböző természetűek lehetnek a lányok, azonban legtöbbjük ilyeneknek örülnének: mobiltelefon, sminkcuccok, kozmetikai termékek, könyvek, CD-k, ruhák, ékszerek, cipők.
3. … a fiatalabb lánytestvérnek/lánygyermeknek? Ha elég kicsi a testvér, könnyű ajándékot venni neki: Barbie-babák, másfajta babák, főzős játékok, kifestő könyvek, mesekönyvek, plüssállatok, kirakó.
4. … a nagymamának? Idősebb korban már nem vágynak nagy dolgokra az emberek, azonban ők is szívesen fogadnák: a fonalakat kötéshez/horgoláshoz, díszpárnákat, kozmetikai cikkeket (testápolókat, tusfürdőket), hímzett terítőt.
5. … az apának/férjnek? A leginkább ez okozhat a legnagyobb nehézséget. Sok férfi más, sokukat csak a munkájuk érdekli, esetleg a sport és televízió-nézés. Persze ez csak általánosságban igaz. Nekik adható: könyvek, elektronikai cuccok, borotva, parfüm, szerszámok, pólók/pulóverek.
6. … az idősebb fiútestvérnek/fiúgyermeknek? Hasonlóakat az apákéhoz, azonban talán számukra szélesebb a skála. Viszont egy kamasz ízlésének nehéz lehet megfelelni. Vehetünk nekik: CD-ket, elektronikai cuccokat, könyveket, ruhákat, DVD-ket, számítógépes játékokat, számítógéphez szükséges dolgokat.
7. … a fiatalabb fiútestvérnek/fiúgyermeknek? A kicsiknek sok minden adható: édesség, kisautók, legó, építőkockák, kirakó, plüssállat, távirányítós autó/motor, katonás játékok, játékfegyverek.
8. … a nagypapának? Számukra talán mégis a legnehezebb beszerezni az ajándékokat, hiszen mit is szerethet csinálni egy férfi idősebb korban? Adhatunk nekik: könyveket, pipát, pulóvert, kisrádiót.

A fenti tippek csak általános jellegűek. Egy általános családban mindenki megkapná ezek közül azt, aminek örülne. Lehet, hogy nem álmai ajándékait kapja kézhez, de biztosan hasznosítani fogja majd!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük