Kezdőlap » Hotel » Misurina-tó

Misurina-tó

A Misurina-tó Olaszországban az egyik, természetesen kialakult állóvíz, mely a Dolomitokban található. A Belluno megyében lévő tó az Auronzo di Cadore nevű település mellett helyezkedik el, 1745 méteres magasságban.
Amennyiben a tó elhelyezkedését szeretnénk meghatározni, a nyugati oldalon a Cristallo-hegycsoportot találjuk, keleten a Cadini-szirteket, északra pedig a leghíresebb hegyet mely a Dolomitokhoz tartozik, a Tre Cime di Lavaredo-t. Mint láthatjuk, minden oldalról valamilyen hegy veszi körül a tavat, hiszen délről is a Sorapiss sziklás része határolja, mégis több túraútvonalat találunk ezen a területen, ami rendkívül kedvező akkor, hogyha szeretjük a nehezebb terepet, és az ilyen helyen való kirándulásokat.

A tó körül olyan mikroklíma alakult ki, amely az asztmás megbetegedéses embereknek jót tesz, éppen emiatt egy ilyen intézet is található a tó mellett, ami egyébként az egykori olasz királyi család palotájában kapott helyet. A téli évszakban a Misurina-tó teljesen be van fagyva, és emiatt gyakran rendeznek itt ilyenkor korcsolyaversenyeket, ugyanakkor a síeléshez is megfelelő ez a vidék, mivel több sípálya, és sífutó pálya is található a közelben. Akik nyáron érkeznek ide azok túrázni, hegyet mászni, horgászni, vagy hegyi- kerékpározni tudnak, így minden évszakban található itt valamilyen elfoglaltság. Azok számára, akik pedig több napra maradnának, a rendelkezésükre áll a part mentén található 10 szálloda, melyek körülbelül 500 vendég befogadására képesek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük