Kezdőlap » Film » Miről szól a Trónok harca sorozat

Miről szól a Trónok harca sorozat

A trónok harca (angolul A Game of Thrones) fantasy sorozat az utóbbi idők egyik legjobb alkotása ebben a műfajban. A sorozat alapjául George R. R. Martin regényfolyama szolgál. Az egész sorozat A tűz és jég dala címet viseli, és A trónok harca, ami végül a megfilmesített változat címéül szolgál, igazából az első kötetnek a címe. A sorozat magyarul beszélő, színes, és 18 éven aluliaknak nem ajánlott, hiszen bizonyos jelenetek szexuális töltetűek. Rendezői: Alan Taylor, Daniel Minahan, David Nutter, Brian Kirk. A szereplőgárdát kevésbé ismert nevek alkotják, ennek ellenére 2012-ben a dráma kategóriában a legjobb televíziós sorozatok között Golden Globe-díjra jelölték.

Abba a korba kalauzol minket a sorozat, amikor még minden kisfiú álma az volt, hogy ha felnő, lovag lehessen, és a nőket, elesetteket védelmezze. Ahol a legtöbb lány egy lovag szerelméről álmodik. Ahol dalnokok foglalják énekbe lovagok, királyok, hősök tetteit. Egy olyan világba invitál minket, ahol nincs se áram, se telefon, se internet. Ahol az emberek varjúkkal küldözgetnek leveleket távoli vidékekre, vagy egy ember által juttatják el üzeneteiket.

Ebben a középkori környezetben, egy kitalált helyszínen, Westerosban járunk, ahol több hatalmas, nagy múltú család vívja harcait egymással a Hét királyság irányításáért, vagyis a Vastrón megkaparintásáért. Minden „pályázó” jogosnak tartja a saját igényét a trónra, de a jogosultság megállapítása nehéz lenne. Van, aki becsületesen, igazságos harccal kívánja elérni a célját. Vannak viszont, akik ármánykodnak, cselszövéssel készülnek átvenni a hatalmat. Furcsa szövetségek születnek, egyesekre izgalmas kalandok, váratlan utazások és megmérettetések várnak.

Meglepő, ám valódi szerelmek születnek, kényszerházasságok köttetnek, fattyú gyermekek fogannak. Sok halál, sok fájdalom, sok veszteség vár szereplőinkre. Ebben a világban megelevenednek a rég halottnak hitt sárkányok és óriások, barangolhatunk a végtelen jég birodalmában. Vigyázat, „közeleg a tél”.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük