Kezdőlap » Film » Miről szól a Dorian Gray arcképe című film?

Miről szól a Dorian Gray arcképe című film?

Oscar Wilde regénye alapján készült a film. Komoly kérdéseket feszeget. Meddig mehet el az ember a fiatalsága miatt? Eladhatja miatta a lelkét? Manapság főleg téma a plasztikai sebészet, és a legyünk minél tovább fiatalok korban. Dorian Gray ártatlan szépségű fiatalember, egy festő lefesti őt, és mindenki csodálja a festményt. Megjegyzik neki, hogy a festmény örökké gyönyörű marad, de ő nem. Ekkor megdöbben az igazságon, és eladja a lelkét az örök fiatalságért. Viktroiánus korban íródott, de a mondanivalója örökkévaló, ne féljünk attól, hogy megöregszünk, ez a természetes rend. Dorian Gray nem így gondolta, így a festményre szállt az öregsége, ő meg örökre fiatal maradt. Megismerkedett ...

Oscar Wilde regénye alapján készült a film. Komoly kérdéseket feszeget. Meddig mehet el az ember a fiatalsága miatt? Eladhatja miatta a lelkét? Manapság főleg téma a plasztikai sebészet, és a legyünk minél tovább fiatalok korban.
Dorian Gray ártatlan szépségű fiatalember, egy festő lefesti őt, és mindenki csodálja a festményt. Megjegyzik neki, hogy a festmény örökké gyönyörű marad, de ő nem. Ekkor megdöbben az igazságon, és eladja a lelkét az örök fiatalságért.
Viktroiánus korban íródott, de a mondanivalója örökkévaló, ne féljünk attól, hogy megöregszünk, ez a természetes rend.
Dorian Gray nem így gondolta, így a festményre szállt az öregsége, ő meg örökre fiatal maradt.
Megismerkedett egy fiatal lánnyal, akit el akart venni, de a lány meghal, a fiútestvére meg örök időkre kergei Dorian-t, őt okolva a haláláért.
Dorian semmitől se fél, hiszen örök fiatalságban él, örömházről örömházra jár, drogozik, iszik, simán megvereti magát, hiszen mindent át tud vetíteni a festményre. Sokan boszorkánynak kiáltják, ki akarják üldözni. Míg mások 20-30 évet öregednek, ő örökre ugyanolyan marad, mint a festményen. A festményt elrejti, hogy nehogy más meglássa, pedig ő ahányszor ránéz, azt látja hogy nézne ki, ha nem adta volna el a lelkét. A végén rajta csattan az ostor, hiszen mindennek ára van, hangokat hall, embereket lát, akik nincsenek ott. Végül nem bírja, és elpusztítja a festményt, így viszont elveszti az örök fiatalságát, és megöregszik, megcsúnyul, torz valótlansága lesz önmagának, és meg is hal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miről szól a vasember 3?

New York, és a bosszúállók után vagyunk. Tony éli megszokott életét. Páncélokat épít, és éli ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.