Kezdőlap » Hobbi » Miről szól az Az út végén a halál című könyv?

Miről szól az Az út végén a halál című könyv?

Alan Dean Foster szokás szerint remekel. Az Alien sorozat harmadik kötete. Ripley végre a Föld felé tart a Sulaco fedélzetén. Automata kilővi a mentőkabin utasait, Ripley-t, a kislányt, és az androidot. Nem hiába dobja ki őket, mivel vészjelzést kap amiatt hogy a fedélzeten ott van egy kis Alien tojás, és kibújt belőle az emberiószerű lény. A mentőkabin egy bolygón landól, szerencsétlenségre pont egy börtönbolygón, ahova nő nem tette még be a lábát.
A szörnyeteg újra útat tör magának egy kutyát támad meg, és abból lesz az Alien. De ez már egy új faj, sokkal erősebb és gyorsabb.
Ripley elhamvasztatja a holttesteket, hogy nehogy véletlen bennük legyen az Alien, de mindhiába a próbálkozása.
A börtön lakaói zaklatottak lesznek Ripley miatt, hiszen egy nő van a bolygón, a börtönbolygón, ahova a legelvetemültebb gyilkosok kerülnek.
Az első gyilkosság a szellőzőrendszerben történik, de ráfogják, hogy biztosan csak túl közel ment a ventilátorokhoz. A másodiknál egy őrültnek titulált ember látja, és csak azt tudja mondogatni, hogy egy bogár volt egy bogár volt.
Neki se hisznek, végül a harmadiknál már elhiszik, és összefognak. Próbálják bekeríteni, bezárni. Lelőni nem tudják, mivel fegyverük nincsen.
Közben kiderül, hogy Ripley-ben növekszik egy királynő, ezt minden erejével meg akarja akadályozni. Végül a műhelyben olvasztanak vasat és a kiöntős részbe vállalja Ripley, hogy odacsalogatja az Alient, ez sikerül, ráöntik a vasat, de kiugrik onnan. De vízzel lelocsolják, így széttörik. Ripley is ugrani akar, hogy ne születhessen meg a királynő, elszánja magát rá, és ugrás közben a királynő kibújik, de ő lefogja, és a halálba megy.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük