Kezdőlap » Fogyókúra » Miről szól az Atkins diéta?

Miről szól az Atkins diéta?

Az Atkins diéta az egyik legvitatottabb fogyókúra, sokan érvelnek mellette is, ellene is. Mint minden diétának az Atkins-nak is a célja a fogyás, mégpedig a tartós fogyás. Tény és való, hogy egyesek számára nagyon, sőt túlontúl keménynek tűnhet ez a kúra, de amennyire drasztikus, olyannyira garantálja az éhezés mentes, súlycsökkenést.

Az Atkins diéta lényege a zsírégetés beindítása, annak elérése, hogy a szervezet a felhalmozott zsír elégetéséből fedezze az energiát. Erre a testünk pár nap alatt rááll, ezáltal beindul a súlyvesztés.

A diéta 2 szakaszból áll: A bevezető és a súlymegtartó szakaszból. A bevezető szakaszban a zsírégetés beindítása a cél, emiatt nagyon korlátozott lehet csak a szénhidrát bevitele. (20 gramm naponta.) Felvetődhet a kérdés, hogy akkor mit is lehet enni? Nos, mindenféle fehérjét: baromfi, hal, marhahús, tojás stb. De a terítékre kerülhet a hidegen préselt olíva olaj a vaj vagy a majonéz is. A zöldségek, a sajt, a tejföl viszont már a 20 gramm terhére megy.

Az első pár napban levertnek, fáradtnak érezhetjük magunkat, de ez az állapot megszűnik az első hét végéig. A második héttől 5 grammal növelhető a szénhidrátbevitel addig a pontig, ami számunkra már a megfelelő súly. A fokozatosság elve itt is érvényesül. Elsőként a zöldségek (keményítő nélküli), majd a sajtok, gyümölcsök majd csak legkésőbb a hüvelyesek és a keményítős zöldségek mennyiségét növeljük, vagy építsük be étrendünkbe.

Mivel számolgatni kell, miben mennyi a szénhidrát, ezért jól jön az élelmiszerek fehérje, szénhidrát és zsírtartalmát felsoroló tápanyagtáblázat, melyet az interneten könnyen megtalálhat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A gyerekek súlyára tett megjegyzések károsabbak, mint gondolnánk

A gyermek számára fontos mások véleménye: a súlyával kapcsolatos negatív megjegyzések rendkívül káros következményekkel járhatnak. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük