Kezdőlap » Könyv » Miről szól a Harry Potter és Tűz serlege?

Miről szól a Harry Potter és Tűz serlege?

Bár sokan a mozgalmasabb hobbikat részesítik előnyben, mondván: „Nincs jobb, mint tevékenyen pihenni”, ki ne nyúlna el néha szívesen egy jó könyvvel a kezében? Használjuk ki hát a mostani kellemes időt, üljünk ki a szabadba egy pokrócra, és merüljünk el J. K. Rowling Harry Potterének legújabb kalandjaiban.

Harry ősszel ismét visszatér a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába, immár negyedikes diákként. Az iskolai tanév sosem múlhat el veszélyesebbnél veszélyesebb kalandok nélkül, most azonban az ifjú varázsló nyara a szokásosnál is eseménydúsabb. A fiú, mikor elfogadja barátja meghívását a Kviddics Világkupára, egyáltalán nem gondolja, hogy Voldemort csatlósai, a halálfalók rontják el az ünnepséget, és tizennégy év után valaki ismét felküldi az égre a Sötét Nagyúr jelét.

Mikor hőseink megérkeznek Roxfortba, újabb meglepetés vár rájuk: idén az intézmény ad helyet a Trimágus Tusának. A látványos rendezvény, melyet a világ három legnagyobb boszorkány-és varázslóképzője között rendeznek, hivatott ápolni a nemzetközi máguskapcsolatokat. Jó viszony ide vagy oda, azért persze mindenki nyerni szeretne.
Mindegyik mágustanoda egy bajnokkal képviseltetheti magát, akit a Tűz Serlege választ ki. A bonyodalmak ott kezdődnek, mikor három diák helyett négyet jelöl ki. Így hát Harry Potternek is ki kell állnia a próbákat.

Innentől kezdve körmünket rágva izgulhatjuk végig a verseny fordulóit, szurkolhatunk a fiúknak, hogy báli partnert találjanak maguknak, és hogy Potter ép bőrrel megússza az újabb találkozást Voldemorttal.

A mű majdnem kétszer olyan hosszú, mint az előző három rész közül bármelyik, de jóval izgalmasabb is. Jó szórakozást kívánok mindenkinek, aki úgy dönt, belevág.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük