Kezdőlap » Film » Miről szól a Harry Potter és a titkok kamrája című film?

Miről szól a Harry Potter és a titkok kamrája című film?

Az első rész sikerein felbuzdulva, Chris Columbus rendező a második Harry Potter filmet egy évvel az első részt követően, azaz 2002-ben már be is mutatta a mozikban. Szerencsére a szereplőgárda maradt ugyanaz, így a már jól ismert színészekkel folytatódik a kis mágusok története.
Harry Potter az első sikeres Roxfortban eltöltött éve után ismét kénytelen hazamenni Little Whinging-be, a Privet Drive 4 szám alá, azonban most már legalább kapott egy szobát undok rokonaitól, így nem a lépcső alatt kell laknia. Azonban a nyár nem sikerül túl jól számára, hiszen ismét egyedül van, unatkozik, és ráadásul a barátaitól, Rontól, és Hermionétól sem kap egyetlen levelet sem. Később kiderül, hogy egy házimanó önálló intézkedései miatt szigetelődött el ismét a varázslóvilágtól. Amikor személyesen is találkozik Dobbyval, a házimanóval, kiderül, hogy minden hozzá vezethető vissza, hiszen ő vette el Harry leveleit, és mindezt azért tette, mert meg akarta akadályozni, hogy a fiú visszatérjen a Roxfortba a rá leselkedő veszélyek miatt.
Persze a manó figyelmeztetése hidegen hagyja Harryt, és el is utazik Little Whinging-ből, amikor is a barátai, Ron, és bátyjai elmennek érte egy repülő autóval. Sajnos azonban a balszerencsés év még a tanév előtt bebizonyosodik, amikor Harry és Ron is lekésik a Roxfort Expresszt, így kénytelenek repülő autóval eljutni az iskolába. Amikor azt hiszik, ez az egyetlen veszélyes dolog ami történik velük, bebizonyosodik hogy ettől sokkal nagyobb fenyegetéssel is szembe kell majd nézniük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Cry Baby

A ma is A-kategóriás hollywoodi sztárnak számító Johnny Depp már a 90-es évek előtt olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük