Kezdőlap » Film » Miről szól a Harry Potter és a bölcsek köve?

Miről szól a Harry Potter és a bölcsek köve?

A nagysikerű könyvsorozat első részének megfilmesítésére 2001-ben került sor, amikor is az egész világ megismerkedhetett a kis Harry Potterrel a filmvásznon is. A főszereplőgárda kiválogatása kiválóan sikerült, Harryt – Daniel Radcliffe, Ront – Rupert Grint, Hermionét pedig Emma Watson alakítja a filmben.
A Harry Potter és a bölcsek köve című filmben megtudhatjuk, hogy a kis Harry Potter nevelőszülőknél, egészen pontosan a nagybátyjáéknál nevelkedik, amióta a szülei meghaltak. Azt azonban nem mondhatja el magáról, hogy túl boldog élete lenne, hiszen az undok unokatestvére, Dudley állandóan kitol vele, és a nagybátyjáék sem bánnak vele éppen kedvesen, hiszen elvégeztetik vele a házimunkát, és kénytelen a lépcső alatti gardróbban élni. Egy nap azonban kiderül, hogy ő nem csak egy átlagos kisfiú, hanem egy nagyon is híres varázslópár gyermeke, és az egész mágusvilág ismeri őt. Arra is fény derül, hogy Harrynek csak ideiglenesen kellett a mugli rokonainál élnie, hogy ezzel biztonságban legyen a rá leselkedő veszélyektől, amelyekkel a varázslóvilágban kell szembe néznie majd.
Harry először Hagriddal, a félóriással ismerkedik meg, majd találkozik későbbi legjobb barátaival, Ron Weasley-vel, és Hermione Grangerrel. Feltárul előtte az egész varázslóvilág, az Abszol út, a Gringotts, és a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola, és persze megismerkedik az őróla szóló történetekkel is. Azonban a rengeteg újdonság, és csoda mellett sajnos meg kell ismerkednie a rá leselkedő veszélyekkel, és az életére törő gonosszal is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dirty Dancing

Dirty Dancing, avagy Piszkos tánc, egy film amit mindenkinek látni kell. Egy film ami generációkon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük