Kezdőlap » Szilveszter » Mire vigyázzunk szilveszterkor?

Mire vigyázzunk szilveszterkor?

Szilveszterkor mindenki ünnepel. Mindenki jókedvű – legalábbis igyekszik az lenni, és ezt számos módon el lehet érni. Ünnepelünk, hogy véget ér egy év, ami talán tele volt rossz dolgokkal, bánattal, és abban reménykedünk, hogy a másnap kezdődő új év szebb élményeket tartogat.
És igen, megadjuk a módját az ünneplésnek. Már, aki híve a szilveszteri buliknak. Vannak, akik nem kerítenek neki nagy feneket. Akik igen, azokkal azonban könnyen elszaladhat a ló.
A legnagyobb veszély a túlzott mértékű alkoholfogyasztásból ered. Nincs buli, házibuli, diszkó alkohol nélkül, és biztos, hogy nem csak éjfélkor fogy el egy-egy pohár pezsgő. Vigyázzunk hát, hogy tudjunk mértéket tartani. Arra is figyeljünk, hogy a társaink, akikkel együtt mulatunk, szintén ne csináljon hülyeséget. Óvjuk egymás testi épségét, hogy ne legyenek meggondolatlanok, és ne történjen baleset. És ne legyen a célunk a detoxikálóban kikötni és ott tölteni az éjszaka hátralévő részét. Tartsuk észben, hogy a jó hangulathoz nem szükséges alkoholt fogyasztani.
A másik jelentős baleseti forrás a tűzijáték, a petárda és az egyéb pirotechnikai játékszerek. Főleg, ha azokkal ittas állapotban próbálunk játszadozni. Ujjaink, kezünk épségét kockáztatjuk a petárdázással.
A petárdákkal már csak azért is vigyázzunk, mert nem csak embertársainkat, hanem házi kedvenceinket is bánthatjuk. A petárda hangos durrogása halálra rémíti az állatokat, főleg a kutyákat. Azok a kutyusok, akik ilyenkor nincsenek biztonságban bent a házban a gazdája mellett, vagy nincs megkötve, akár el is szökhetnek ijedtükben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

1 hozzászólás

  1. Sem a normál zöld petárda sem a nagyobb mega petárdák nem tudnak akkorát szólni mint a legális tüzijátékok egy szilveszteri rakéta és tüzijáték telep hangereje többsöröse mint a petárda ,ez bizonyitott tény:) Ez a kutya pánik is tul van lihegve .Vanak ismerőseim szlovákiában december 1 óta árulják petárdát ott kint voltam kint tavaly párkányban durogtaták az utcán szlovák kutyák kint voltak kertben fülük botját nem mozditották ugy ahogy embereket sem zavarta a durogtatás .Nálunk nincsenek kutyáink hozászokva ez a probléma ,lengyeleknél egy cobra 6 nevü petárda majdnem 46 gram aluminium port tartalmaz még sincs cirkusz és háborgás meg a sörös doboz átmérőjü cseh delowa rána és brutálisat szól . Mi kutyáink egyáltalán nincsenek semihez hozászoktatva európa többi városában ez máshogy van nézd meg ezt a videót tipikus cseh országban kapható petárda de ennél sokkal komolyabbak is vannak európában it meg a normál zöld miatt képesek voltak emberek cirkuszolni nevetséges:) https://www.youtube.com/watch?v=KAQXj6JbsNo

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük