Kezdőlap » Baba-mama » Mire van szükség egy babaszobában?

Mire van szükség egy babaszobában?

Ha az első pici érkezik a családba, akkor 8-9 hónapunk van felkészülni, berendezni a kijelölt helyet a szükséges bútorokkal. Ha mindenből újat veszünk, pláne, ha mindent meg akarunk venni, amire egy babás újság vagy szakkönyv szerint szükségünk van, akkor egy fél élet vagyona is alig lesz elég erre a célra. Most nézzük meg a legfontosabb kellékeket, amelyeket mindenképp meg kell szerezni.
A legfontosabb kiságy, hogy a baba nyugodt körülmények közt és biztonságban tudjon aludni. A legjobb és legolcsóbb megoldás egy olyan rácsos ágy, aminek állítható a matrac magassága, és később esetleg eltávolítható az egyik hosszanti oldala, hogy a gyerek egyedül is használhassa, amíg hosszában ki nem növi.
Egy kisgyerek alaptevékenységei még nem túl sokfélék. Az újszülött baba alszik, eszik és pelenkázni kell, valamint abban a kevés időben, amikor ezen kívül ébren van, tornáztatni, lekötni a figyelmét, játszani vele. A pelenkázást érdemes kényelmesen megoldani, mivel nagyon sok időt fogunk ezzel eltölteni, ezért lehetőleg ne érjük be egyetlen műanyag pelenkázóalátéttel, hanem egy megfelelő komódra rögzítsük. Gondoskodjunk peremről is, hogy ne gurulhasson le. A szükséges eszközöket (pelenka, kuka, popsitörlő, krémek, stb.) úgy helyezzük el, hogy egy kézzel is, álló helyből elérjük. Erre a legjobb egy polc, azonnal a pelenkázó fölött. A ruhácskákat tartsuk a komódban, szintén egy kézzel is elérhető helyen. A tartalék pelenkákat, törlőkendőket, évszaknak nem megfelelő ruhákat helyezzük tárolózsákba vagy ládába, és toljuk a kiságy alá.
A játékokat (amiből már az első hónapokban is nagyon sok lesz, valószínűleg, egyszerűen dobáljuk egy, a sarokba rögzített háromszögletű kendőbe.
A szoptatáshoz teremtsünk kényelmes körülményeket. Ez nem muszáj, hogy a gyerekszobában legyen, hiszen lehet a szülői hálóban vagy a nappaliban is, a lényeg, hogy legyen kéznél textilpelenka a büfiztetéshez, és néhány párna, amivel kényelmesen ki tudjuk támasztani magunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük