Kezdőlap » Szoftver » Mire jó az Akismet?

Mire jó az Akismet?

Az internet tele van robotokkal. Ezek persze nem olyan robotok, mint amiket a filmekben látunk. Nem teszik tönkre a weboldalakat, csak eléggé elviselhetetlenné teszik, és nagyon sok bajt, és idegeskedést okoznak az adminisztrátornak.
Ezek a robotok azt csinálják, hogy végig “szaladnak” a weboldalakon, és minden olyan helyen aktívak lesznek, ahol valamilyen üzenetet lehet küldeni. Ilyen mondjuk egy levélküldő űrlap, vagy értékelő űrlap, de még hozzászólásokba is bele szoktak kontárkodni, és csökkentik a weboldal tárhelyét, mert ugye minden ilyen apró dolog helyet foglal a tárhelye, és egyúttal az adatbázis méretét is csökkentik, ami megint nem jó hír az oldal tulajdonosa számára.
Ezért találták ki az akismet bővítményt, ami megakadályozza, hogy a robotok aktívak legyenek, amikor valamilyen beviteli mezőt találnak. Megakadályozza, hogy saját maguk kitöltsék az adott űrlapot, és azt elküldjék, és ezzel úgynevezett “fake” vagyis hamis üzeneteket küldjenek nekünk. Ezek igazából nem nagy problémák, de nagyon idegesítőek, főleg akkor, amikor új a weboldalunk, nagyon sokat reklámozunk és alig várjuk, hogy az első levelet, hogy valaki fel vegye velünk a kapcsolatot érdeklődés miatt. Ehelyett mi csak egy robot, spam levelet kapunk, ami igazán idegtépő lehet, hiszen nem erre számítunk.
A bővítmény használatával azonban meg tudjuk óvni magunkat az ilyen kismértékű problémáktól, és idegtépő eseményektől, és nyugodtan várhatjuk a leveleket, mert tudjuk, hogy az akismet megvéd minket a kéretlen levelektől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen játékokkal játsszunk?

Ha unatkozunk, akkor számítógépes játékokkal játszhatunk. Népszerű játékok a Pes (Pro Evolution Soccer), vagy a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük