Kezdőlap » Kert » Mire használjuk a makramét a teraszon?

Mire használjuk a makramét a teraszon?

A makramé egy speciális csomózási technika, az elsajátítása egyáltalán nem nehéz. A nagyszüleink idejében nagy divatja volt a makraméból készített virágtartóknak. Ezek ahhoz hasonló kialakítású függőtartók voltak, mint a mostani műanyag verziók. A különbséget az jelentette, hogy a makramé körbeölelte a virágcserepet, és az egyes szálak az alján összefutva támasztották meg az egészet. Kis ügyességgel igazán művészi formák alakíthatóak ki belőle.
Nagy előnye lehet manapság is, hogy maradék anyagokból az elkészítése viszonylag olcsó. Nem kell hozzá bolti fonalat vásárolni, kiválóan alkalmas hozzá a régi pulóverekből visszabontott fonal, az ollóval vékony csíkokra vágott különféle puha textíliák, stb. Ez tehát az újrafelhasználás egy formája is lehet.
A teraszon használva a virágtartókat, kiváló árnyékolókat alakíthatunk ki, és még helytakarékos is lesz. Készítsünk rövid függesztékkel rendelkező tartókat, helyezzünk bele csüngő típusú növényeket, és akasszuk közvetlenül a terasz tetőzete alá. Ha kisebb mértékben terjeszkednek csak a növényeink, akkor különböző hosszúságú függesztékkel rendelkező tartókat helyezzünk el, ebben lépcsőzetesen elhelyezve a növényeket. Érdekesség, hogy makraméból többemeletes tartókat is kialakíthatunk, a hatás kicsit függönyszerű lesz így. Ha felfelé futó növényeket szeretnénk tartani, például lugaspaprikát vagy hajnalkát, akkor készíthetünk nagyon hosszú függesztékű tartókat, amelyekben a cserepek szinte közvetlenül a föld fölött lebegnek. A futónövények a makramé tartó szárain könnyedén felfuthatnak, illetve keresztbe is igazíthatjuk őket, masszív térhatárolót hozva így létre, ami még árnyékol is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segíthetünk a kertünk talajminőségén? Igen, foszfortartalmú műtrágyákkal.

Kertünkben igen sokféle módon javíthatjuk a talajunk minőségét, ezek közül is a műtrágyázás a legjavasoltabb. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük