Kezdőlap » Egészséges életmód » Mire használható az ecet?!

Mire használható az ecet?!

A szinte minden háztartásban megtalálható egyik legfontosabb és legsokoldalúbb háztartási kellék az ecet. Többféle felhasználási módja közül a háziasszonyok leginkább vízkőtisztító hatása miatt kedvelik.

Mosásnál a mosógép öblítő részébe adagolva a ruhákat puhábbá, illatosabbá teszi, ezzel is fokozva az öblítő hatékonyságát. Takarékos megoldás, hiszen csökkenthető ezzel az öblítő szükséges mennyisége.
A mosógép tisztítását különböző veszélyes és környezetre káros adalékanyagok nélkül lehetővé teszi. Ehhez legalább 90 fokos mosást egy egész flakon ecettel szükséges elindítani. Amennyiben a mosógépen van öblítőstop funkció, akár egy egész éjszakán keresztül hagyhatjuk állni. Az eredmény látványos és hatásos lesz, ezzel is meghosszabbítva a mosógép életét.

Fürdőszoba tisztításakor egy fogkefe segítségével újra fehérré varázsolható a csempék közötti fuga. Egy kis szódabikarbónával elkeverve (Vigyázat! Pezseg, mikor összekeverjük!) szinte súrolás nélkül elérhetjük a csaptelep és a csempék gyors vízkőmentesítését.

A felmosó vízhez öntve anélkül fertőtleníti a padlót, hogy ezzel bármilyen vegyszert használtunk volna. Száradás után nem lehet érezni az illatát. Kisgyermekes családoknál ez hatékony és biztonságos megoldás lehet.

Egészségtani hatása kevésbé ismert, azonban a mindennapi élethez fontos lehet. A herpesz ellen is remek és gyors segítség. Hígítatlan formában használva két-három nap alatt teljesen eltünteti a herpeszt az ezzel járó kellemetlen tünetekkel együtt.

Fertőtlenítő hatása kedvező mind külső, mind belső felhasználása során. Ezért is lett a háziasszonyok egyik legkedveltebb házi csodaszere.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük