Kezdőlap » Hobbi » Mire figyeljünk a csincsilla kiválasztásakor?

Mire figyeljünk a csincsilla kiválasztásakor?

Hogyha sikerült azt eldönteni, hogy honnan visszük haza a kis csincsillánkat, akkor érdemes személyesen is vetni rá néhány pillantást. Nézzük mire is kell figyelni a csincsilla kiválasztásakor!
Az első dolog amit meg kell néznünk az, hogyan reagál a csincsilla az ember közeledésére. Hogyha nem túl félénk, és érdeklődést mutat –esetleg meg is engedi hogy megfogjuk-, akkor kezes kisállat lesz belőle. A második, amit ne felejtsünk el alaposan megnézni, hogy fényesen csillognak e a szemei. A csincsillákra pont igaz az, hogy a szem, a lélek tükre- vagyis ha a csini egészséges, akkor szép, csillogó szeme van, de ha csipás, vagy váladékos a szeme, akkor valami baja van. Szintén fontos hogy megnézzük a bundáját. Az egészséges állatnak a bundája szép, sűrű, természetes hatású. Hogyha a bundája csutakos, akkor melege van, verekedett, vagy más probléma áll a háttérben, aminek érdemes utánajárni.
Negyediknek nézzük meg a kis állat lábait, kezeit, hogy minden rendben van e velük. Az a legjobb, ha látjuk mozogni, ugrálni a csincsillát, mert akkor rögtön látszik ha valami nem stimmel a mozgásán. A füleit is meg kell figyelnünk! Egy egészséges csincsillának nagy, kerek, egyenes körvonalú fülei vannak, vagyis ha a füleken cakkosodás található, akkor az valószínű egy korábbi verekedést jelent. Ezeken kívül meg kell még nézni a fogait – ha szép sárgásak, akkor egészséges az állat-, és a bogyóit –szilárdnak kell lennie.
Végül pedig, ha van rá lehetőségünk fogjuk meg, és simogassuk végig a csincsillát. Közben meg tudjuk nézni hogy ne túl sovány e- hogyha érezni a gerincét, de a bordáit nem, akkor jó kondiban van.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük