Kezdőlap » Étel » Milyenek is a főzőiskolák?

Milyenek is a főzőiskolák?

Bár elsőre sokaknak az juthat eszébe, itt szakácsokat / szakácsnőket képeznek, ez csak részben igaz: ezek az iskolák a főzés elméletét tanítják az egyszerű háziasszonyoknak (vagy uraknak), gyakorlati oldalról megközelítve: a résztvevőket bizonyos ételek elkészítésén keresztül tanítja meg azokra a konyhai fortélyokra, amelyekre máshol esetleg nem lehet szert tenni. Ezeken a kurzusokon témáról-témára haladnak, különös tekintettel a gyakorlati „apróságokra”, amelyekre érdemes figyelni, illetve azokra, amikre vigyázni kell. Ez a téma sokrétű lehet: egészen az alapoktól (kezdve akár a hagyma üvegesre pirításától) az érdekes, francia vagy az egzotikus, indiai vagy japán gasztronómiai kalandozásokig (mint akár a sushi vagy a curry elkészítése.) De nem csak új ételek receptjei tanulhatók meg, hanem az is, miként csalhatóak új ízek, megszokott fogásokba. Mivel minden kurzus más témát ölel fel, így akár egy – egy kurzus – órára is lehet jelentkezni.

Az iskola „maga” egy kedves lakás, illetve annak konyhája, úgy kialakítva, hogy abban egy csoport kényelmesen elférjen. (Egy alkalommal általában 5-8 résztvevő lehet jelen, azért, hogy a kurzust vezető szakács mindenkivel egyénileg is tudjon foglalkozni.) Mindenkinek külön pultot és főzőeszközöket biztosítanak. Egy-egy alkalommal többféle ételt is elkészítenek a résztvevők, amelyet általában délutáni-esti órákban tartanak.

Azonban nem csak azok számára lehet ez a kurzus hasznos, akik nem tudnak főzni. Több főzőiskola kínál speciális főzős – társkereső kurzusokat is.

Azok, akik kedvet kaptak a tanuláshoz, kis hazánk számos pontján találhatnak ilyen iskolákat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készül a sajtgolyó?

Az egész családom nagyon szereti a rántott sajtot, azonban én nem igazán szeretem készíteni, mert …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük