Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen vizet igyunk?

Milyen vizet igyunk?

Elöljáróban említsük meg, hogy milyen vizek közül is tudunk válogatni. Vannak a lágy vizek, a kemény vizek.
Lágy víznek azt a vizet nevezzük, amiben az oldott ásványi anyag tartalom kevés. Értelemszerűen a kemény víz az, amiben az oldott ásványi anyag tartalom magas.
De melyiket érdemes fogyasztanunk?
A lágy vízben ugye az oldott ásványi anyag tartalom kevés, ez azt jelenti, hogy kevés főként kalcium-és magnéziumiont tartalmaz.
A kemény víz sok oldott ásványi anyagot tartalmaz, a kalcium-és magnéziumion tartalma magas.
Nos, emberi fogyasztásra a kemény víz a megfelelőbb, mivel a szervezetünknek szüksége van ásványi anyagokra, és sok ember erre nem figyel oda, azaz nem pótolja megfelelően a szervezet ásványi anyag szükségletét.
A csapvíz többnyire lágy víz, de vannak olyan területek Magyarországon is ahol nem szabad a csapvízből inni, mert mérgezőanyagok vannak benne. Viszont ahol iható a csapvíz, ott itt tartalmaz klórt illetve más anyagokat a víz, mivel a csapvíz is tisztításon megy keresztül, tehát a csapvizet, ha egészségesen szeretnénk élni akkor nem iszunk belőle, iváson kívül mindenre tökéletes mivel a lágy vízben a tisztítószerek jobban habzanak.
Emberi fogyasztásra sokkal inkább a keményvizek ajánlottak, amelyeket ásványvíz néven lehet kapni boltokban, vagy hegyekben lévő forrásokból is ilyen víz folyik. A keményvizek íze sokkal kellemesebb a csapvíz ízénél, jobban oltja a szomjat, és jobban felfrissít, illetve nagyon fontos hogy ásványi anyagot juttatunk vele a szervezetünkbe. Viszont a keményvizekben a tisztítószerek nem habzanak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan öltöztessük a gyermeket ősszel?

A változékony időjárás beálltával, mindenkiben felmerül a kérdés, hogy hogyan öltöztesse gyermekét. Ha nagyon vastagon …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük