Kezdőlap » Ital » Milyen vizet igyunk: Ásványvíz vagy csapvíz?

Milyen vizet igyunk: Ásványvíz vagy csapvíz?

Ásvány vizet manapság az egészséges életmódra való törekvés miatt fogyasztjuk. Ásványi anyagaink nagy részét a vízzel pótoljuk a szervezetünk számára. Az ásványvizekben viszont nagyobb koncentrátumban megtalálható mint a csapvízben. Vannak egyes emberek, akik csak azért isszák az ásványvizet, hogy számon tartsák, hogy megitták-e a napi folyadék mennyiséget. Az ásványvíz összefügg nagyrészt az emberek életmódjával. Az ásványvíz mivel flakonosan kapható, lássuk be tisztábbnak lássuk azt ami a palackba van mint ami a csapból folyik. Ezáltal higiénikusabb is. Viszont vannak hátrányai is az ásványvíz fogyasztásnak is. Mivel meglehet, hogy magasabb az arzéntartalma vagy a fluorid tartalma mint a megengedett. Igyekezzünk mindig más és más ásványvizet fogyasztani, mert minden víznek más az ásványi anyag összetétele.
A csapvizek mellett is vannak érvek. Mivel az ásványvizet palackba záráskor csak 48 féle káros anyagra vizsgálják míg a csapvizet 58 anyagra vizsgálják. Ami viszont nagyobb biztonságot adnak a víz szolgáltatók a tiszta víz fogyasztására.
A vezetékes víz minősége természetesen területenként változó lehet. Az országban kevés olyan helyet tudunk ahol nem felelnek meg a kritériumoknak. Ha viszont nem vagyunk biztosak a vizünk minőségében akkor lehetőség van a víz bevizsgálására és ha szükséges lehet ma már kapni vízszűrőket.
Ha csap vizet használunk akkor fejenként akár 4-és 13 ezer forintot is megspórolhatunk. Sőt még a környezetünket sem szennyezzük a műanyag flakonokkal amelyek nem bomlanak le.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ivólevek, zöldséglevek eltevése üvegekbe

Kertünk gyümölcseit és zöldségeit fáradságos munka árán, ám örömmel tehetjük el a téli időszakra, amikor …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük