Kezdőlap » Egészséges életmód » Milyen vitaminokat szedjünk?

Milyen vitaminokat szedjünk?

Az emberi szervezetnek szüksége van a karbantartásra. Ezt megtehetjük sporttal, élmény dús nyaralással és mindenképp vitaminokkal. A vitaminokat sok módon bevihetjük szervezetünkbe. Különféle gyümölccsel, zöldséggel, gyógyteával, tabletta formájában.

A gyógyszertárak tele vannak különböző vitamin készlettel, ami azonnal megvásárolható. Általában az árak elfogadhatóak és hozzá lehet jutni. Minden évszaknak megvan a megfelelő forrása. Immunrendszerünk karbantartása érdekében szükség van a pótlására, így védekező képességünk nő és nem ártanak a betegségek olyan nagyon, mintha nem alkalmaznánk őket. Rengeteg rossz hatás éri szervezetünket nap, mint nap. Kezdhetjük egyből a nap, forró sugaraival. „A” vitamint tartalmaz. Bőrünk egészséges működéséhez szinte elengedhetetlen.

Legegyszerűbben napozás közben juthat szervezetünkben, bár vigyázni kell, mikor fekszünk ki napozni az UV sugarak ártalmai miatt. A tartósítószerek, stressz, dohányzás, alkohol és egyéb káros hatású dolgok bevitele megremegteti egészségünk védelmi rendszerét. Immunrendszerünk gyengül, és komoly betegséghez vezethetnek. Vannak zsírban oldódó és zsírban nem oldódó vitaminok. Rendszeres hiánya fáradékonysághoz, figyelemzavarhoz, szédüléshez, emésztési panaszokhoz vezet. A változatos táplálkozással elkerülhetjük ezeket a problémákat és nem kell orvoshoz fordulnunk. A vízben oldódó vitaminokat gyakran kell pótolni, mert szervezetünk nem képes raktározni ezeket az anyagokat. Hatóanyaguk védenek a fertőzések ellen, hajhullástól, köröm, fog romlásától. Csontjainknak szintén szüksége van vitaminra, mint minden más szervünknek. Mindegyik egyformán fontos, mert a szabályos működéshez alkotói elengedhetetlenek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A testmozgás szerepe az egészség megőrzésében

Régóta tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészség között szoros összefüggés van. A mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük