Kezdőlap » Internet » Milyen veszélyei vannak az online vásárlásnak?

Milyen veszélyei vannak az online vásárlásnak?

A mai rohanó világnak, és a technika fejlődésének köszönhetően ma már természetes, hogy egyre több dolgot az interneten vásárolunk meg. Ez sokkal kényelmesebb, időt, és sok esetben pénzt spórolhatunk így. De nem árt vigyázni, mert az internetes vásárlásnak vannak veszélyei is.
Persze mindenhol azt hallani, hogy a legszigorúbb biztonsági rendszerekkel, és titkosításokkal védik adatainkat. A veszély nem is a nagy webshopok esetében fenyeget minket. Inkább olyan helyeken, ahol magánszemélyektől vásárolhatunk.
Az internetes vásárlások nagy részét a különböző aukciós, vagy hirdetési oldalak forgalma adja. Itt találkozhatunk tisztességtelen emberekkel, akik direkt arra szakosodtak, hogy a jóhiszemű vásárlókat megtévesszék, és megkárosítsák. De ez kellő körültekintéssel, és óvatossággal elkerülhető.
A legfontosabb, hogy azokat az oldalakat részesítsük előnyben, ahol az eladóknak regisztrálni kell, és működik valamilyen értékelési rendszer is. Így egy adott eladóról már sok mindent megtudhatunk, a korábbi vevőitől kapott vélemények alapján.
Persze nem kell elkerülni a többi oldalt sem, de az ilyen oldalak esetében legyünk körültekintőbbek. Ha lehet, kérjünk személyes átvételt. Ha ez a távolság miatt nem megoldható, akkor a terméket kérjük utánvétellel. Az előre utalás csak a legvégső eset legyen. Hisz ilyenkor előfordulhat, hogy a pénzt átutaljuk, a vásárolt áru pedig sosem érkezik meg. Ha apróhirdetési oldalon kerültünk bajba, mindenképp jelezzük az oldal vezetőjénél.
Egyre gyakoribb a facebookos adás-vétel is. Rengeteg bolhapiac, adok-veszek, csere-bere, stb. csoport van. Itt is nagyobb az esély, hogy csalókkal találkozunk, de őket egyből eltávolítják a csoport vezetői. Persze ez már csekély vigasz annak akit esetleg átvertek.
Az internetes vásárlásnak tehát vannak kockázatai, de ezeket kellő odafigyeléssel elkerülhetjük.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Világháló a gyermekek világában

Talán nem is tudják pontosan, hogy ki is az a Steve Jobs, az sem biztos, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük