Kezdőlap » Ház karbantartás » Milyen veszélye lehet a szigetelésnek?

Milyen veszélye lehet a szigetelésnek?

A téli időszakban mindenki arra törekszik, hogy minél kevesebb legyen a fűtésszámlája. Ezáltal sokan igyekeznek különböző szigetelésekkel a lakás védelmére. A szigeteléssel a lakásban jelentősen csökken a szellőztetés nélküli beáramló levegőmennyiség., amely kisebb lakásokban, lakótérben megnövelheti a szénmonoxid mennyiséget. A szénmonoxid nagyon veszélyes gáz, amely alattomos, mivel színtelen, szagtalan. Nagyon kis mennyiségben is akár halálos is lehet. A legjobb védekezés ez ellen, ha van lehetőség akkor szereljünk fel szénmonoxid mérő készüléket. Lehetőleg olyant vegyünk ami elemmel működik. Mivel olyan készüléket vegyünk ami digitális, mert az nem csak hang jelzéssel hanem adatokat is kiírnak. Mindenképp be kell tartani a gyártó utasításait. A másik dolog ami fontos, hogy lefekvés előtt egy kiadós szellőztetést tegyünk. Igyekezzünk és legyen nagyon fontos minden évben kitisztíttatni illetve ellenőriztetni a gázkészülékeinket az ezzel foglalkozó cégekkel, vagy ne küldjük el a kéményseprőt ha bekopogtat hozzánk.
Igyekezzünk az ajtókon vagy ahol megoldható apró lyukakat fúrjunk, a szellőzés biztonságos oxigén csere miatt.
tényleg vegyük komolyan a figyelmeztetéseket. A nyári madárfészkelések is gondot okozhatnak a fűtési szezon elején már. A boltokban már kisebb összegekért is lehet kapni jó fajta szénmonoxid mérőt, ami nyugodtabb és biztonságosabb éjszakákat nyújtanak a téli mindennapokban. Vigyázzunk és óvjuk meg egészségünket, a halálos gáz okozta veszélyek ellen. A tanácsokat érdemes megfogadni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ház körüli munkálatok

Az otthonunkat használ leginkább, mert ott tartózkodunk a legtöbbet. Ezért állandó szépítésre, karbantartásra, átalakításra szorul …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük