Kezdőlap » Látnivalók » Milyen város Nagyatád?

Milyen város Nagyatád?

Nagyatád Somogy megye területén – azon belül a Belső-Somogyban – található kisváros. A Rinyamenti kistérség központja. Legkönnyebben autóval megközelíthető, azonban Pécs, és a megyeszékhely Kaposvár felől naponta több buszjárat is közlekedik a kellemes hangulatú város irányába. A Balatontól nagyjából 60 km-re található, míg a horvát határ még ennél is közelebb, körülbelül fél órányi autóútra található.
A város lakossága 11 ezer fő körül mozog. A településen két általános iskola, illetve egy-egy szakközépiskola és gimnázium található. A nem a közelben lakó tanulók számára lakhatást és étkezést a nem régiben felújított József Attila Kollégium biztosít. Ezek hatására a diákok a település méretéhez képest szép számmal jelen vannak a város életében. Mivel számukra fontos a kikapcsolódás, hétvégenként szórakozási lehetőségben is van részük a város szélén található Extázis klubban.
Azonban leginkább nem ezek miatt szeretik az emberek Nagyatádot. A várost ugyanis méltán nevezik a „Parkok és fürdők városának”. A város legszebb helye a Széchenyi tér, amelynek fákkal körülvett centrumában található a város részben fedett termálfürdője, ahol a pihenni vágyók elfelejthetik a hétköznapok fáradalmait. Ezenkívül Nagyatád rendelkezik egy stranddal is, ami elsősorban nyáron nyújt élményt a fürdőzni vágyóknak.
A város a sportjáról is méltán híres. Labdarúgócsapata a nemzeti harmadosztályban szerepel már évek óta sikeresen, míg női kézilabdacsapata a másodosztályban vitézkedik, ahol már bajnoki címet is szerzett a gárda. Legismertebb sportesemény azonban a minden évben megrendezésre kerülő Ironman, amire az ország minden pontjáról, sőt külföldről is érkeznek résztvevők és szurkolók egyaránt. Ezt a nyár végi eseményt érdemes egybekötni fürdőzéssel és városnézéssel annak, aki szeretne néhány napot eltölteni egy kellemes kisvárosban, kedves emberek társaságában.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Versailles-i palota

A Versailles-i palota a XVII. század folyamán a francia királyság központja, egyben fővárosa lett. Magát …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük