Kezdőlap » Ünnepek » Milyen ünnep közeledik?

Milyen ünnep közeledik?

Hogyan készüljünk a közelgő ünnepre, amit már nagyon várunk? Tulajdonképpen a közelgő ünnepre, a karácsonyra mindenki úgy készüljön – ahogy a lehetőségei megengedik. Ha viszont szeretnénk megteremteni a már jól ismert hagyományokat, akkor a következőket érdemes tenni: elsősorban vásároljunk adventi koszorút – amelyen négy darab gyertya is található. A gyertyákat egyesével a karácsonyt megelőző vasárnapokon gyújtsuk meg, majd végül szentestén mind a négyet! Állítsunk a lakásunkban fenyőfát, amelyből karácsonyfát tudunk alkotni.

Feldíszítjük és kivilágítással is ellátjuk, hogy a sötétedésben ragyogóan világítson nekünk! A karácsonyfa előtt, vagy után karácsonyi díszekkel díszítsük ki a lakásunk ablakait és ajtaját! Az anyukáknak ilyenkor mindig sokkal nehéz dolguk van, hiszen mézeskalácsot kell sütni – karácsony előtt egy-két nappal pedig különböző ételeket kell készítenie a gyerekeknek és a hozzájuk érkező családtagoknak, mint vendégeknek.

Egy tisztességes családban az anyukának ilyenkor mindig van segítsége, hiszen a gyermeke/gyermekei beállnak neki segíteni – hogy az anyukának könnyebb dolga legyen. A gyermek/gyermekek ilyenkor általában a mézeskalács díszítésében is segítenek az anyukának, hogy karácsonyra szép mézeskalács figurák szülessenek a családban. A karácsonyfa díszítésében is nagyon szeretnek segíteni a gyerekek, hiszen tudják – hogy már csak páróra és megérkezik a Jézuska a lakásba és sok szép ajándékkal lepi meg a családot, amik a karácsonyfa alá kerülnek estére.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készüljünk a karácsonyra?

A karácsony szinte minden családban a legnagyobb és legfontosabb ünnep. A karácsonyra sokan már hónapokkal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük