Kezdőlap » Szilveszter » Milyen újévi fogadalmat valósíthatunk meg?

Milyen újévi fogadalmat valósíthatunk meg?

Közeleg az újév, az a nap, amikor valamit lezárunk, remélve, hogy ami következik, a jobb, szebb és sikeresebb, boldogabb lesz. A szilveszter éjjele ezért az önkéntes fogadalmak estéje. „Holnaptól jobb leszek, jobban figyelek másokra, a családomra, a szeretteimre, „nem fogok megtenni dolgokat”, illetve „meg fogom tenni” kezdetű fogadkozások egész sorát hallhatjuk minden évben, akár magunktól, akár másoktól. De leggyakrabban csak a hév, a lelkesedés marad meg, valahol elveszve a lehetőségek, és a tetterő között. Lassan elfogynak az előző év napjai, elfogy az év minden melege és fénye, megérint a befejezés, a mulandóság érzete.

Végig gondoljuk milyen volt az elmúlt év, és ha látunk benne rációt, hogy kijavítsuk, ezt minden erőnkkel igyekezzük is megtenni… eleinte. Pedig senki más nem fog tenni értünk, nekünk magunknak kell akarni a javulást, persze a lehetőségekhez mérten. Túlerőltetni soha semmit nem szabad. Ami nem szívből jön, amit nem teljes szívvel teszünk, annak soha nem lesz jó vége. Talán az egészségünk is rámegy a túlzott akarásra, miközben esetleg éppen az egészségesebb élet a célunk.
A legjobb, hogy amikor kívánunk valamit, gondoljuk át alaposan, ne csak a tettre, mint célra, hanem annak eléréséhez való útra is. Jobb olyan célokat kitűzni magunk elé, amire van elég kapacitásunk, lehetőségünk, és esetleg még kedvünk is. Ha valóban sorsdöntő, vagy csak számunkra túl nehezen megvalósítható fogadalmat teszünk, később egyre rosszabbul érezzünk magunkat, mardos majd az önvád. Ennek nem sok értelme van. De olyan egyszerű mégis magasztos fogadalom, mint: kedvesebb leszek másokkal, megpróbálok türelmes lenni, vagy egyszerűen csak egy hétig mindennap sétálok céltalanul 1 órát, tökéletesen megfelelnek ennek a szép ünnepnek fényéhez, és nyugodsz szívvel léphetünk az elkövetkező év reményteli jövőjébe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük