Kezdőlap » Házépítés » Milyen tetőablakok vannak a családi házaknál?

Milyen tetőablakok vannak a családi házaknál?

Amikor építkezünk, és a családi házunk felépítésének mozzanatai között épp ott járunk, hogy a nyílászárók kérdéseit vitatjuk meg, érdemes figyelembe venni minden jellemzőt, és paramétert arra vonatkozóan, hogy a végén tényleg helyesen válasszunk majd. Több tetőablak típust különböztethetünk meg egymástól, így például megemlíthetjük a billenő ablakot, a térdfal ablakot, a vészkijárati ablakot, a hőszigetelő tetőkibúvó ablakot, a standard tetőkibúvó ablakot, az úgynevezett felülvilágító ablakokat és a duett rendszerű billenő ablakokat is.

A billenő ablakok vasalata azt is lehetővé teszi, hogy akár az egész ablakot elfordítsuk a tengelye körül, azonban ezen kívül azt is lehetővé teszi, hogy az ablakot nyitott pozícióban hagyjuk, vagy akár kifordítsuk 180 fokban. Ez utóbbi rendkívül kényelmes módot ad az ablak tisztítására is például. Az ilyen jellegű ablakokat például három típusban gyártják többnyire, amelyek egymástól valójában nem térnek el, csak típusban és felszereltségben, valamint a műszaki tulajdonságaikban. Megemlíthetjük a tetőablakok közül például a billenő ablakot is, mint egy különleges típust. A billenő ablakokat összesen tizenkét féle méretben gyártják, és egyaránt gyártanak belőle nyitható, és nem nyitható változatot is. Vannak alaptípusok, amelyekből lehet válogatni, de vannak olyan méretek, amelyek ajánlottak, és amelyek a leggyakrabban alkalmazott szarufatávolságokhoz igazodnak. A következő kiemelésünk a térdfal ablakokra esik, amelyek igencsak különleges típust hordoznak magukban a tetőablakok között. A térdfal ablak olyan típusú ablak, amely úgy néz ki, mintha egy függőleges térdfalba építettünk volna be egy ablakot, amely igencsak különleges módon alkalmazkodik és csatlakozik a tető síkjába szerelt standard ablakhoz. Szintén ez a típusú ablak, ahogyan az előző, a billenő ablak is kapható kinyitható, és nem kinyitható verzióban is. A nyitható verzióhoz még a gyártó szerint jár egy olyan extra kiegészítő szerkezet, amely meggátolja a teljes kinyitást. A térdfal ablak azért nagyon hasznos egyébként a családi házak tetőterénél, mert általa javul a helyiség megvilágítása, és kitágul a tetőtér is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Polisztirol tetőelem a családi házaknál

Az úgynevezett ProKoncept, vagy más néven polisztirol tetőelem alkalmazása azt teszi lehetővé, hogy miután elkészítettük …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük