Kezdőlap » Látnivalók » Milyen település Seeboden Ausztriában?

Milyen település Seeboden Ausztriában?

Seeboden ez a festői szépségű település Ausztriában Karintia tartományban a Millstatti tó partján helyezkedik el Spittal an der Drau kerületben.

Az 588 méter tengerszint feletti magasságban lévő 12 km hosszú és 2 km széles napfényben fürdő tó kristálytiszta vize ásványi anyagokban gazdag. Egészséges, így nyugodtan lehet belőle inni.
A Halászati Társaság engedélyével / Millstadt Inclusive Card/ halászhatnak is az üdülővendégek. A leggyakrabban előforduló halfajok: fehérhal, süllő, csuka, tavi pisztráng, harcsa, sügér és angolna.
Fenséges látványt nyújtanak a zöldellő parkok, erdők és hegyek.
Fantasztikus élményben részesülhetnek a fürdőzni vágyók a Drautal Perle nevű termálfürdőben és a csemeték a Gyermekparkban.
A városka központjában található a reneszánsz stílusban épült Porcia kastély, a Millstatti bencés kolostor, valamint az Erlebniswelte Eisenbhan modellvasút kiállítás.
A Goldeck siterületen a free-skí és a snowboard szerelmesei kiélhetik sportolási vágyaikat az 50 ha méretű Freeride Arénában. Figyelmet érdemel a Sporthegy csodálatos panorámája is. A sokoldalú 32 km-s pályarendszer középső könnyű része a családosoknak, és kezdőknek ajánlható. A profiknak igazi paradicsomi kihívást jelent a hely. Itt található ugyanis az Alpok leghosszabb fekete pályája 1500 méteres szintkülönbséggel és 60 %-s lejtéssel. A völgybe vezető 8,5 km-s sípálya meredeksége és keskenysége miatt csak nagyon szerencsés hóviszonyok mellett síelhető.
A fejlesztéseknek köszönhetően már kabinos lift, ülős liftek és gyermek-világ tanulóliftek szállítják a sportolni vágyókat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük