Kezdőlap » Baba-mama » Milyen színű legyen a gyerekszoba?

Milyen színű legyen a gyerekszoba?

Érkezik a baba a családba, ilyenkor rengeteg dolgokra kell odafigyelni, rengeteg elintéznivaló van. Be kell vásárolni mindent, amire szüksége lehet a babának, be kell rendezni neki egy szobát. De, hogy is kezdjük a szoba berendezését?

Először is a szobaszínét kell meghatároznunk. Ekkor az a nagy kérdés, hogy tudjuk-e, hogy fiú vagy lány lesz gyermekünk? Ha igen akkor könnyebb dolgunk van. Ha nem tudjuk, de meg szeretnénk tudni, akkor várjunk még a szoba kialakításával, majd csak akkor kezdjük el, ha már biztosak vagyunk a baba nemében. Ha nem is szeretnénk megtudni a gyermekünk nemét, akkor sincs, gond vannak olyan színek, amelyek mind a két nemnek megfelelnek.

Ha kisfiú lesz a babánk, akkor általában mindenkinek a kék szín jut az eszébe, de ma már nem igazán szokás kék szobát készíteni a gyermekünknek, inkább a zöld jött be a divatba a fiú babák számára.

Ha kislány lesz a babánk, akkor megint van egy szín a rózsaszín, ami egyből eszünkbe jut, ezt a színt még mindig többen használják a szoba festésére és berendezési tárgyaira, de divatba jött a lila, a narancssárga szín is, amelyekkel ugyanolyan szép kislányos, hercegnős szobát lehet készíteni, mint a rózsaszínnel.

Ha nem szeretnénk megtudni gyermekünk nemét csak születéskor, akkor is szükség van egy babaszobára, ebben az esetben egy köztes színt kell kiválasztani, ami manapság a sötétbarna és krémszín egyvelege, csodaszép babaszobát lehet kialakítani belőle, sötét színű fa bútorokkal, krémszínű anyagokkal néhány sötét barna kiegészítővel, például csoki barna párna, takaró, plüss maci.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük