Kezdőlap » Divat és szépség » Milyen színekkel nyúlhatunk mellé?

Milyen színekkel nyúlhatunk mellé?

Habár valaki megszállottan követi a divatot, és a legújabb trendeket, azonban érdemes azt is figyelembe venni, hogy kinek mi áll jól, hiszen vannak olyan színek, melyek hiába divatosak, évekkel öregebbnek tűnünk tőlük!
Például a bordó, és mélyvörös színű árnyalatok az ajkakra teljesen fakónak, és ezáltal öregnek tűntetik fel a bőrt, és viselőjüket is. Hogyha szeretnénk hangsúlyos szájat, de nem szeretnénk öregebbnek tűnni, válasszunk inkább piros rúzst. Ugyanez a helyzet a ruhákkal is, a bordó színt teljes mértékben érdemes elkerülni, mert fásultságot, és öregséget sugall, míg az élénkpiros, vagy vörös fiatalságot. Érdemes odafigyelni arra is, hogy a zöld melyik árnyalatából veszünk fel ruhát. A terepszínű zöld sápadttá teszi a bőrt, míg a szép élénkzöld, a fűzöld, és a mentazöld ifjúságot, fiatalságot tükröz.
A sminkelésnél is érdemes meleg, például barackos árnyalatokkal játszadozni, a szemhéjfestékünk is inkább ilyen legyen, mert ez üdeséget, frissességet tükröz, míg a szürke, és fekete fáradtságot, levertséget. Ismét visszatérve a ruhákhoz, ideje elfelejteni a terrakotta, és téglaszínű árnyalatokat, és az ilyen ruhadarabokat is- helyettük vegyünk élénknarancs színű ruhadarabokat. Az előbbihez hasonlóan a lila árnyalatai is becsapósak, nem mindegyik megfelelő, de például a szilva, az orgona, és a padlizsán árnyalatai nyerőek- az összes többi lila árnyalatot hanyagoljuk, mert öreges. Végül egy utolsó sminktipp, a szemhéjfesték soha ne legyen kék színű, helyette inkább válasszunk zöldes- aranyos árnyalatokat, melyek természetes frissességet és életteliséget tükröznek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük