Kezdőlap » Szilveszter » Milyen szilveszteri szokásokat ápol a magyar nép?

Milyen szilveszteri szokásokat ápol a magyar nép?

Magyar szilveszter, hasonló, mint az európai országoké, eltérések nagy részben az étkezési szokásainkban különböznek. Nagy szeretettel fogyasszuk a kis malac sültet. A tele koleszterin zsíros bőrös sült húst, igaz ez nem érdekli az emberiség nagy részét, mert a jó szokást ápolni és maradandóvá szükséges tenni. Nem szabad szárnyast levágni vagy fogyasztani. A néphit szerint elkaparja a szerencsénket az újévben, így nem marad más meg oldás fel kel áldozni magunkat. Sertés húsból készült mustáros virslit kényszerülünk fogyasztani.

A menünek nincs még vége természetesen, hol van a jó szokás szerint készült igazi csemege. A megyénként változó íz és szín szerinti változatos, híres „na mi”, hát a töltött káposzta. Mert a magyar meg adja a módját, nehogy lemaradjon valamiről. Országunk híressége természetesen a jó bor, ami hozzá járul a jó hangulat kibontakozására. Megyénként változatos ízű és aromájú borok tulajdonosai és készítői vagyunk. Hogyan is marathatna le asztalunkról.

A jó bor jó egészség mondja a jó magyar közmondás, hát igen mi magyarok tudunk és akarunk. Megtaláljuk a módját, hogy az elfogyasztott étkek és italok, meg hozzák a várva várt eredményt. A jóllakottság és illuminált állapotot. Mikor már ez mind megvan, és tetejére hág a jó kedv, jöhet a tánc, zene, harsoghat a trombita. Magas intelligenciával kezdődnek a tószt jellemző félre nem érthető élcelődéssel tele, mindenki számára az új évi köszöntők véget nem érő mondások, és jó kívánságok tömkelege. Közeledtével a hajnal, mikor már pirkad, az emberek százai kényszerülnek ki. Haza tartva, netán a vendégfogadókba meg pihenni. A jól sikerült évbúcsúztató, amely új erőt, kihívásokkal teli, gazdag évet vetít elénk.

A magyar nép hálád ad az elmúlt évnek, és fohászkodik. Erőt, egészséget kívánnak közeli rokonaiknak és barátaiknak, ezzel a gesztussal adja hírül, hogy milyen megbocsátó nép vagyunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük