Kezdőlap » Szilveszter » Milyen Szilveszteri szokások vannak külföldön?

Milyen Szilveszteri szokások vannak külföldön?

Minden országban ünneplik a Szilvesztert, de mindenhol más és más szokásokkal búcsúztatják az ó évet és köszöntik az új évet. Hiszen ahány nemzet annyi szokás, mindenhol más hagyományok övezik ezt az ünnepet.

Az olaszoknál például szinte kötelező piros színű fehérneműben várni az új évet. Ilyenkor az olasz áruházak mind pirosba „öltöznek”, minden piros férfi és női fehérneműt kitesznek a polcokra.

A spanyoloknál, pedig a szerencsét hozó gyümölcs a szőlő. Éjfélkor gongütések kezdődnek és minden gongütés alatt egy szemet bekapnak, de ha valaki elszámolja magát, akkor arra a következő évben szerencsétlenség vár. A spanyol áruházakban 12 szőlőszemet tartalmazó porciókat árulnak.

A franciák nem csapnak nagy mulatságot, csak szűk baráti társasággal, családjukkal vacsoráznak. A vacsora alatt különböző ínyencségeket fogyasztanak, mint például osztrigát, pezsgőt, májpástétomot.

A londoniak, pedig hatalmas tűzijátékkal üdvözlik az új évet a Temze partján.

A görögök inkább játszanak ezen az estén vagy otthon, vagy kaszinóba mennek. Úgy vélik, aki ekkor nyerésre áll az egész évben szerencsés lesz, de aki veszít az mégsem lesz balszerencsés, mert az a szerelemben lesz szerencsés.

A csehek félbevágott almából jósolnak. Minden magformának megvan náluk a külön jelentésük. Az ő új évi ételük a lencse, ebben az étellel hasonlít a magyarok szilveszteri szokásához. De a lencse máshol is megjelenik az asztalokon, mint például az Egyesült Államokban, de náluk Pennsylvania államban a káposztát is szokás fogyasztani ezen a napon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük