Kezdőlap » Látnivalók » Milyen szállási lehetőségek vannak Brüsszelben?

Milyen szállási lehetőségek vannak Brüsszelben?

Legyen szó egyedi tervezésű szállodáról vagy nosztalgikus vendégfogadóról, a brüsszeli szállások stílusosak és központi fekvésűek.
Brüsszelben közel 200 szállásadó kínál több,mint 18 OOO szobát, ennek azonban megvan a maga árnyoldala is. Az újonnan épült szállodák legtöbbször az üzletemberek által elvárt nemzetközi színvonalat nyújtják: a szobák ugyanúgy néznek ki, mint millió másik a világ bármely részén. A régebbi, hangulatos városi szállók egyre kevésbé tudnak lépést tartani. De azért a nosztalgikus környezetet kedvelő vendégek, illetve a szerelmespárok is találhatnak megfelelő szálláshelyet.
A brüsszeli szállodák hétvégére legtöbbször akciós árakon kínálnak szobát, ilyenkor ugyanis a legtöbb EU-menedzser hazautazik. Még ha nincs is mindenhol kiírva, mindenképpen érdemes érdeklődni. A szobaárak általában megtekinthetők a bejáratnál elhelyezett táblákon. Az árak tekintetében egyre jobban megkülönböztetik az egy- és a kétágyas szobákat – ezzel is követve az európai irányvonalat -, az egyágyas szobák azonban alig olcsóbbak. Kétágyas szobák esetében legtöbbször választhatunk különálló ágyakat vagy franciaágyat is. A szoba árába általában a reggeli is beleértendő, az egyszerűbb szálláshelyeken ez kávéból, croissantból, zsemléből, vajból és lekvárból áll. A nagyobb szállodák ezzel szemben a már világszerte megszokottá vált svédasztalos reggelit kínálják.

• . Monty Designhotel :
A bejáratnál álló piros műanyagtehén meglepetéseket ígér – és valóban, a Monty 18 eredeti szobájában olyan világhíres design-műhelyek tárgyai, mint Ingo Amurer,
Philippe Sarck és sokan mások. Ezáltal az Etterbeekben található, gyakorlatilag teljesen újjáalakított szálló fantáziadús és előkelő célpont igényes vendégek számára.

• Amigo
A város egyik legkedveltebb luxusszállója. A spanyol reneszánsz stílusában
épült épületet teljesen felújították és hangszigetelő ablakokkal látták el. Ezt jól is tették, hiszen a Grand’ Place kocsmáinak közelében található.

• Astoria
A “belle époque” stílusban épült pompás épület a város legszebb és legfényűzőbb szállodája. A hasonló színvonalú szállókhoz viszonyítva hihetetlenül olcsó, ha nem választjuk rögtön a 350 eurós királyi lakosztályt.

• Leopold Brussels
A szépen felújított épületegyüttesben nagy képzelőerővel megáldott belsőépítész alkotott. A szobák berendezése színes és üde, a tetőtéri szobák és azok falai a legszebbek. A szálloda a Leopold negyed közepén áll. Gyalog néhány perc alatt a
királyi palotához, a központba vagy Ixelles-be juthatunk.

• Ibis Off Grand’ Place
A szállodaláncok hotelei általában nem igazán ajánlottak, az Ibis azonban kivétel. A történelmi hatású, új téglaépület közvetlenül a növénypiac mellett áll, tehát a Grand’ Place-tól néhány lépésnyire. Fesztelen hangulatú, kényelmes és világos, azonban
gyakran elég kicsik a szobák. Az épület alatt mélygarázs található.

• Métropole
A város legrégebbi szállodája. 1895- ben épült, amikor még a Place de Brouckere volt a kulturális élet központja. A jól sikerült felújításnak köszönhetően a folyosókat ma is átjárja a századforduló hangulata.

• Le Döme
Teljes egészében szecessziós stílusban épült szálló. Elegáns, de nem túlzó és nem giccses. Minden szobában Gustav Klimt egy-egy festményének reprodukciója látható.

• La Madeleine
Ez a szálloda megőrzött valamennyit abból a régi, enyhén pajzán romantikából, amelyet Brüsszel rajongói olyannyira szeretnek. Ráadásul annak ellenére, hogy a Grand’ Place-on áll, kifejezetten olcsó. Néhány nagyon apró szobától eltekintve – amelyeket egyágyas szobaként adnak ki – kényelmes szállás. Néhány szobából a hátsó udvarra nyílik kilátás, de ez is sajátos vonzerővel bír.

• Le Manoir
Csendes környezetben, sűrű növényzet közepén álló, romantikus házacska fényűző régiségekkel berendezve. La Hulpe mellett, Brüsszeltől kb. 25 kmre délkeletre.

• Cháteau de Limelette
A kis favázas szerkezetű kastély Ottignies-Louvain-La-Neuve mellett, Brüsszeltől kb. 25 km-re délkeletre található.

A növekvő létfenntartási költségek miatt egyre többen kínálnak kiadó szobákat. Ezek árai 35 és 90 euró között mozognak, melyben általában a reggeli is benne foglaltatik. Szobákat – egész Belgium területére – a Belsud információs központnál közvetítenek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük