Kezdőlap » Szállások » Milyen szállás lehetőségek vannak Petzen, környékén

Milyen szállás lehetőségek vannak Petzen, környékén

Az ausztriai Petzenről már szó volt, hogy milyen hangulatos, családbarát sípálya.
Azoknak, akik kedvet kaptak , hogy ellátogassanak ide, nézzük milyen szállás lehetőségek vannak.
Szó volt már arról is, hogy időben érdemes lefoglalni a szállást, mert a sí táborok miatt vannak olyan helyek, amelyek egész szezonban telt házzal üzemelnek.
Kivétel a karácsonyi és szilveszteri időszak, mert ilyenkor csoportokat nem fogadnak. Ekkor viszont külön érdemes ellátogatni ide, hiszen minden évben a sípályán, 1900 méteren itt rendezik Ausztria leg érdekesebb adventi vásárát. Az árut és az árusokat is felvonóval viszik fel. A vásár 3 szombati napon (az idén 7-én,14-én és 21-én) délután 4-től este 8-ig tart nyitva. Nem csak vásárolni lehet, hanem különböző műsorokkal, zenekarokkal, gasztronómiai különlegességekkel fogadják a vendégeket, ami hatalmas élménye,közben érdemes egy jó forralt bort meginni.
Ezért is Zsúfoltak ebben az időszakban a szállodák.
Karintiában mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő szállást, mert a 4-5 csillagos szállodáktól (wellnessel) az apartmanokig minden lehetőség rendelkezésre áll.
Természetesen a legjobb szállás a pályaszállás, ami itt is meg található a neve Hotel Pinguin.
Ebben a családias szállodában 2-3 ágyas szobák vannak, bár nincs wellness része, de van szauna, és csocsó,biliárd , asztali tenisz.
A konyhája kiváló, a felszolgálók készségesek és kedvesek. Ez azért is érdekes, mert decembertől márciusig magyar bérlője van, és teljes mértékben magyar személyzettel üzemel. Ne gondolja senki, hogy csak az otthoni ízeket találja az étlapon. Jellegzetes osztrák ételeket is kínálnak és csodálatos módon, bár a bécsi szeletet magyar szakács készíti, olyan, mint az igazi wienersnitzel.
A síelők kedvenc városa, ahol szívesen megszállnak St. Kanzian (Klopeiner See)
Ez egy kétnyelvű (szlovén-osztrák) városka. Csodálatos panorámája van és a Klopeiner See körül fekszik, van egy másik tava is a Kleine see. Itt elsősorban nyáron folyik pezsgő élet, sok szálloda nincs téliesítve,ezért csak egy pár hotel tart nyitva télen is, akik főleg csoportokat fogadnak. Ezek közül néhány: 3 csillagos a Pension Oleander, Gasthof Menüwirt, Smiley Apartment.
A többi inkább panzió, vagy vendég ház.
Igen kedvelt szállás a Rad and Familienhotel Ariell. A város központjától pár száz méterre található,nagy sétákat tehetünk a tóparton is. Egy kedves házaspár vezeti, de ők is elsősorban csoportok fogadására vannak berendezkedve. Itt a személyzet teljes mértékben osztrák, bár alkalmaznak néhány magyar felszolgálót is. A konyhájuk is teljes mértékben az osztrák gasztronómia ízeit adja vissza. A szobái nem luxuslakosztályok, de a síelés fáradalmait nagyon jól ki lehet pihenni.
Akinek megtetszett Petzen és környéke, gyorsan vegye fel a kapcsolatot valamelyik utazási irodával, vagy magával az interneten kiválasztott szállodával, nehogy lemaradjon az adventi vásárról és a síelés örömeiről.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Couch-surfing

Ki ne szeretné felfedezni a világot? És ki ne szeretné ezt gazdaságosan megoldani? Igen, bizony, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük