Kezdőlap » Álláskeresés » Milyen szakmai közegészségügyi és higiéniai előírások betartása mellett vehet részt valaki cukrász termékek gyártásában?

Milyen szakmai közegészségügyi és higiéniai előírások betartása mellett vehet részt valaki cukrász termékek gyártásában?

A cukrász termékeket csak cukrász szakképesítéssel rendelkező dolgozó állíthat elő, akinek egészségügyi állapota megfelel a munkakörre vonatkozó követelményeknek. Munkaköri alkalmassági vizsgán vett részt, rendelkezik a közegészségügyi élelmiszer higiéniai, minőségügyi és környezetvédelmi alapismeretekkel. A

betanított munkavállalók, kézi lányok, kisegítők, tanulók csak szakképzett cukrászok felügyelete mellett dolgozhatnak. Nekik minőségbiztosítási és környezetvédelmi minimum vizsgát kell tenniük. Ötévenként mindenkinek kötelező a továbbképzés. A HACCP népbiztosságosítási rendszer keretén belül végzett továbbképzés vagy oktatás megfelel a továbbképzésnek. A munkaköri alkalmassági vizsga tüdőszűrésből és általános egészségügyi vizsgálatokból áll vérnyomásmérésből, látás illetve hallás vizsgálatból. Nem szenved fertőző betegségekben vagy bélbetegségben esetleg bőrbetegségben.

Egy nyilatkozatot ír alá arról, hogy, nincs eltitkolt betegsége, illetve ha érzi hogy beteg lesz, jelentenie kell az üzemorvosnak vagy a háziorvosnak. A családban előforduló fertőző betegséget is jelenteni, kell, és amíg a betegség fennáll, addig nem, dolgozhat.
Az egészségügyi könyvet mindig magunknál kell tartani, mert bármikor kaphatunk ellenőrzést a munkahelyen, és ha kérik, akkor be kell mutatni. Fontos ezen kívül a személyes higiénia is. Legyünk mindig ápoltak, a hajunk rendezett hajháló vagy sapka alá bujtatott, legyen, a körmünk tisztántartása is fontos, ha műkörmünk van, figyeljünk rá.

A ruhánk tisztasága a legfontosabb, mindig igényes legyen ne túl piszkos. Ékszert nem túl praktikus hordanunk, hacsak nem akarjuk meglepni a vendéget azzal, hogy lenyel egy fülbevaló darabot és jó párnap múlva előkerül. A ruhánkra különösen, figyeljünk, mert mindig kaphatunk ellenőrzést és megnézik, hogy menyire vagyunk tiszták.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készüljünk fel egy állás interjúra?

Sokakban benne van az az izgatottság, amikor megcsörren a telefon és behívják egy adott helyről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük